Μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας από το Νίτσε

10:31 15/11/2014 - Πηγή: iPop

Ο Φρέντιχ Νίτσε ήταν ένας Γερμανός φιλόσοφος, συνθέτης, ποιητής και φιλόλογος. Ο Νίτσε στην μεγάλη κληρονομιά που μας άφησε μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά στην καθημερινότητα μας ώστε να ξεπερνάμε τους φόβους και τις αγωνίες μας.

Εμείς βρήκαμε κάποια από τα πιο σημαντικά αποφθέγματα του μεγάλου φιλοσόφου:

Η λογική αρχίζει στην κουζίνα

Το φαγητό είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει. Το μαγείρεμα μπορεί να είναι ένα είδος αγάπης εφόσον με το να μαγειρέψουμε σε κάποιον υποδηλώνει ότι ενδιαφερόμαστε για αυτόν γιατί θέλουμε να έχει ενέργεια.

Το φαγητό είναι το ζωτικό μας καύσιμο που επιδρά στην υγεία και στο πνεύμα.

Όποιος παλεύει εναντίον τεράτων πρέπει να προσέχει μην γίνει και εκείνος τέρας

Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι όσο αντίξοες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έχουμε πάντα την επιλογή για το πως θα συμπεριφερθούμε απέναντι στους άλλους.

Το πιο συνηθισμένο ψέμα είναι αυτό με το οποίο ο άνθρωπος εξαπατά τον εαυτό του

Το να εξαπατάμε τους άλλους είναι σχετικά μάταιο, σύμφωνα με τον Νίτσε και ουσιαστικά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας! Είναι πολύ εύκολο να πιστεύουμε ότι εμείς κάνουμε πάντα το σωστό και οι άλλοι έχουν πάντα λάθος.

Θα έπρεπε να θεωρούμε χαμένη μέρα εκείνη που δεν χορέψαμε ούτε μια φορά

Ο χορός ίσως είναι η πιο γνήσια έκφραση χαράς. Ο χορός μας βοηθάει να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας αλλά και να ενεργοποιήσουμε τον αυθορμητισμό και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.Επίσης ο χορός μας βοηθάει να αποφορτιστούμε από εντάσεις,σωματικές αλλά και ψυχικές.

Όλες οι μεγάλες σκέψεις έχουν συλληφθεί περπατώντας

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που έχουμε μπουχτίσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας θέλουμε να περπατήσουμε. Πολύ σωστό κατά τον Νίτσε, ο οποίος μας συμβουλεύει να κάνουμε συχνούς περιπάτους όταν θέλουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις. Με αυτό τον τρόπο ίσως καταφέρουμε να σκεφτόμαστε «ορθά»!

The post Μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας από το Νίτσε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα