Παρέμβαση της αστυνομίας για να ανοίξει η Εγνατία-Προσαγωγές και επεισόδια (video)

16:44 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Επεισοδιακή ήταν η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στην Εγνατία οδό με την αναστάτωση να μεταφέρεται στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά του νομού Ιωαννίνων. Για να ανοίξει ξανά ο δρόμος χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας.

Να τονισθεί πως η αστυνομία παρενέβη λίγο πριν τις 14:00 την Πέμπτη. Έντονη ήταν η αντίδραση των προσφύγων που πετούσαν πέτρες και καδρόνια στους αστυνομικούς. Μάλιστα σημειώθηκαν και τουλάχιστον 27 προσαγωγές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ,

η οποία σύμφωνα με πληροφορίες παρείχε βοήθεια μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την παρέμβαση της αστυνομίας ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και αξιωματικοί της αστυνομίας προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Αμέσως μετά το άνοιγμα του δρόμου ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τον καταυλισμό και έσπασαν τα τζάμια του φυλακίου της αστυνομίας.

Παράλληλα, ομάδα αλληλέγγυων εισέβαλε στο γραφείο του δήμαρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπένγκα. Το δημαρχείο βρίσκεται υπό κατάληψη από τις τρεις το μεσημέρι. Η συγκεκριμένη ομάδα διαμαρτύρεται για τις 27 προσαγωγές προσφύγων και εθελοντών και ζητά την απελευθέρωση τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο κτήριο βρίσκονται περίπου 60 άτομα. Ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και ορισμένοι από τους συνεργάτες του παραμένουν εντός των γραφείων τους.

The post Παρέμβαση της αστυνομίας για να ανοίξει η Εγνατία-Προσαγωγές και επεισόδια (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα