Υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης Σουλτς- Γκουαλτίερι- «Όχι» σε πρόσθετα μέτρα

16:20 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Στην καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας και από ελληνικής πλευράς αλλά και από την πλευρά των δανειστών για να υπάρξει συμφωνία εστίασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Μ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν. Και όπως επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός οι δυο τους συμφώνησαν πως δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Να θυμίσουμε πως ενώ ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Στρασβούργο , o υπουργός Οικονομίας,

Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνει την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, χωρίς κείμενα συμφωνίας στα χέρια του, αλλά με την κατάθεση των νομοσχεδίων στο μυαλό του, κάτι το οποίο φέρει ποικίλες αντιδράσεις.

Τι ανέφερε για το τετ-α-τετ του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος;

Επισήμανε πως με τον Αλ. Τσίπρα «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις» και τόνισε πως «υπήρξε ενημέρωση για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».

Όπως επιβεβαίωσε οι δυο τους συμφώνησαν στο ότι:

Οι Θεσμοί και η Κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι σ’ όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Μ. Σουλτς είπε: «Ελλάδα και Θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Η ελληνική πλευρά έδειξε την ικανοποίηση της για τη συνάντηση με τον Σουλτς.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Σουτλς την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της Κυβέρνησης και πως δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του @Europarl_EN για τα νομοσχέδια που καταθέσαμε τα οποία στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων. 1/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο @EP_President συμμερίζεται τη γνώμη μας για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 2/3 https://t.co/mbLSmNWgIR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

H Ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016


Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε αμέσως μετά με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκ. Τσίμερ, που έστειλε μήνυμα ολοκληρωτικής και ανεπιφύλακτης στήριξης, της ευρωπαϊκής αριστεράς στην Κυβέρνηση και στο λαό της Ελλάδας.

Ενώ λίγο αργότερα συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Meeting with Greek Prime Minister @atsipras in Strasbourg pic.twitter.com/2WRNpoJPv1

roberto gualtieri (@gualtierieurope) April 14, 2016

Ο Ρομπέρτο Γκουαλτίερι δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα» και τόνισε: «είναι σημαντικό, βεβαίως, να εφαρμόζεται η συμφωνία, αλλά φυσικά υπάρχει το δικαίωμα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να ορίζει τους τρόπους με τους οποίους θα επιτύχει τους από κοινού συμφωνημένους στόχους». Ενώ πρόσθεσε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά την αξιολόγηση του προγράμματος, πραγματοποιήσαμε μια σημαντική αποστολή συλλογής δεδομένων στην Αθήνα, τώρα είχα την ευκαιρία να έχω μια ακόμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρωθυπουργό».

Τι συνέβη νωρίτερα;

>Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω twitter για το μέλλον της Ευρώπης και χαρακτήρισε την Γαλλία «φίλη».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο θέλοντας να δείξει πως η συνάντηση του με τον Φρανσουά Ολάντ διεξήχθη σε καλό κλίμα έγραψε στο twitter:

Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών

Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών pic.twitter.com/NXWDT92b2t

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

Λίγα λεπτά αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε ακόμα δύο tweets σχετικά με την συνάντηση του με τον Μάρτιν Σουλτς στο οποία τόνισε πως με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη» και πρόσθεσε:

«Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη. 1/2 pic.twitter.com/3UFWsjhDtJ

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

The post Υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης Σουλτς- Γκουαλτίερι- «Όχι» σε πρόσθετα μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα