Μήπως έχεις κατάθλιψη;

15:28 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί να θεωρήσεις ότι απλά είσαι πεσμένη, απίστευτα πιεσμένη από το γενικότερο ζοφερό κλίμα των ημερών, το οποίο δεν σου επιτρέπει να επαναφέρεις τον παλιό, γνώριμα χαρούμενο εαυτό σου. Ενδέχεται να έχεις κατάθλιψη και να έχεις παραγνωρίσεις τα συμπτώματα, να τα αποδώσεις στην κούραση, σωματική και ψυχολογική που μπορεί να έχεις τραβήξει, προσπαθώντας να επιπλεύσεις ανάμεσα στις ατέλειωτες δυσκολίες και τα ζόρια της καθημερινότητας.

Του: ΜΙΧΑΛΗ ΧΟΡΕΥΤΑΚΗ

Αλλά όταν βλέπεις, φίλη μου ότι έχεις κλειστεί στον εαυτό σου, ότι η απογοήτευση ορίζει τη ζωή σου, ότι η δυσθυμία δεν σε εγκαταλείπει

ποτέ και ότι μοιάζεις να μη βγάζεις νόημα από τα όσα ζεις, τότε ναι, το ενδεχόμενο να έχεις κατάθλιψη είναι εξαιρετικά πιθανό.

Κι επειδή με την ψυχούλα μας, δεν πρέπει να παίζουμε, αλλά αντίθετα να τη φροντίζουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο μαζί της, ναι, φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί να δώσεις και εσύ μία χείρα βοηθείας για να σε τραβήξεις έξω από τη μαυρίλα και όλα όσα νιώθεις να σε πνίγουν, κοπελιά. Δεν χρειάζεται να μελετάς συμπτώματα, ούτε να ψάχνεις για μεθόδους θεραπείας, ξεκίνα από τα απλά και θα δεις την ανακούφιση να έρχεται:

Μην αφήνεις την καθημερινότητα να σε πνίγει. Μπορεί να είναι όσο πιο δύσκολη γίνεται, ενδέχεται να καθίσταται ακόμη και ανυπόφορη ώρες και στιγμές, αλλά δεν γίνεται να της…

Διάβασε περισσότερα: Marymary.gr

The post Μήπως έχεις κατάθλιψη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα