«Παράθυρο» Regling για αγορά των δανείων του ΔΝΤ | «Πόρτα» από Παγκόσμια Τράπεζα για δάνειο προς την Ελλάδα

18:23 20/4/2017 - Πηγή: iPop

«Παράθυρο» αφήνει ο Regling για αγορά των δανείων του ΔΝΤ | Πόρταπροκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διότι το Ταμείο έχει υψηλότερα επιτόκια. Την ίδια στιγμή, η Παγκόσμια Τράπεζα αποκλείει να δανείσει άμεσα στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον μια μέρα πριν την έναρξη της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ,

o Klaus Regling εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το ζήτημα του χρέους έχει συζητηθεί, αλλά αποφάσεις για το τι θα γίνει με το χρέος δεν θα ληφθούν πριν το τέλος του προγράμματος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία στις 22 Μαΐου.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι είναι σημαντικές οι υποθέσεις που γίνονται σχετικά με την πορεία κρίσιμων μεγεθών, όπως η ανάπτυξη σε βάθος πολλών χρόνων.

Έχουμε ήδη προσφέρει ελάφρυνση χρέους, όπως και ο ιδιωτικός τομέας με το PSI. Πόσο ακόμα χρειάζεται δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση αλλά είναι θέμα που εξετάζει το Eurogroup σε συνεργασία με το ΔΝΤ. Συμφωνήσαμε με το Ταμείο σε ένα πλαίσιο που προβλέπει ότι πρέπει να δούμε τις πληρωμές κάθε χρόνου και όχι τη σχέση χρέους/ΑΕΠ

Ο ίδιος επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη θέση ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εξεταστούν στο τέλος του προγράμματος για να εφαρμοστούν, εάν κριθεί αναγκαίο. «Κανείς δεν θέλει μεγάλη μείωση χρέους τώρα, δεν είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη, αλλά ούτε και πολύ λίγη γιατί δεν είναι καλή για την Ελλάδα».

«Πόρτα» από Παγκόσμια Τράπεζα για δάνειο προς την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, η Παγκόσμια Τράπεζα απέκλεισε να προχωρήσει στο σύντομο μέλλον σε δάνεια 3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του real.gr, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας αν και δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον, ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών και δεν θέλησε να προδικάσει μια απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα μελλοντικό δάνειο.

Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την παροχή δανείου προς την Ελλάδα. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα στην Ελλάδα τα όποια στηρίζουν την απασχόληση και τις επενδύσεις

Photo: BBC

The post «Παράθυρο» Regling για αγορά των δανείων του ΔΝΤ | «Πόρτα» από Παγκόσμια Τράπεζα για δάνειο προς την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα