Παραμένει στην θέση της στο ΔΝΤ η Λαγκάρντ παρά την ενοχή της στην υπόθεση Ταπί

08:09 20/12/2016 - Πηγή: iPop

«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε το ΔΝΤ στην Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραμένει επικεφαλής του Ταμείου, παρά την ενοχή της στην υπόθεση Ταπί.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εκτίμησε πως η Λαγκάρντ μπορεί να συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά της, παρά την ενοχή της.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια για την αντιμετώπιση

των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ.

Θυμίζουμε πως η Κ. Λαγκάρντ κρίθηκε ένοχη χωρίς, όμως, να της επιβληθεί κάποια ποινή. Η δίκη σχετιζόταν με μη ορθή χρήση δημοσίων πόρων όταν η Λαγκάρντ ήταν ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας απ’ το 2007 έως το 2011 κατά την προεδρία του Σαρκοζί.

Τι ανέφεραν οι δικηγόροι της μετά την ανακοίνωση της απόφασης;

Οι δικηγόροι της Λαγκάρντ επισήμαναντην Δευτέρα ότι η πελάτισσα τους αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Η 60χρονη πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της απολογίας της λίγες μέρες νωρίτερα υποστήριξε, πως δεν διέπραξε κάποια παράνομη πράξη όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς» ενώ πρόσθεσε: «Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα».

The post Παραμένει στην θέση της στο ΔΝΤ η Λαγκάρντ παρά την ενοχή της στην υπόθεση Ταπί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραμένει, ΔΝΤ, Λαγκάρντ, Ταπί,paramenei, dnt, lagkarnt, tapi