Αλλαγές την τελευταία στιγμή- Και η Σαμοθράκη με μειωμένο ΦΠΑ- Ποιοι εξαιρούνται απ’ το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα;

00:32 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε η Κυβέρνηση την Δευτέρα στη Βουλή κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης αναφορικά με το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Θυμίζουμε πως στο εν λόγω νομοσχέδιο είχε κατατεθεί τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά.

Νομοτεχνική

βελτίωση που ανακοίνωσε η κ. Παπανάτσιου προβλέπει ότι και η Σαμοθράκη εισάγεται στη λίστα των νησιών στα οποία ο ΦΠΑ τους θα μείνει για έναν χρόνο αμετάβλητος.

Το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ ισχύει για τα προϊόντα που:Βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,Πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,Αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο

Aξίζει να τονιστεί ότι μετά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατατέθηκε απ’ την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά θα ψηφιστεί στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ποιοι εξαιρούνται απ’ το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα;

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ακόμα μια νομοτεχνική βελτίωση με βάση την οποία ομάδες ατόμων εξαιρούνται απ’ την υποχρέωση συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολόγητου:

Ηλικιωμένοι άνω των 70 ετώνΆτομα με αναπηρία άνω του 80%Όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράστασηΦορολογικοί κάτοικοι Ε.Ε. που υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα

Ακόμα, ο υπολογισμός των απαιτούμενων αποδείξεων γίνεται επί του φορολογητέου και όχι του δηλούμενου- φορολογούμενου εισοδήματος.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Αλλαγές την τελευταία στιγμή- Και η Σαμοθράκη με μειωμένο ΦΠΑ- Ποιοι εξαιρούνται απ’ το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγές, Σαμοθράκη, ΦΠΑ- Ποιοι,allages, samothraki, fpa- poioi