Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο- 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Photos & Videos)

23:16 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Αφγανικής ή πακιστανικής καταγωγής ήταν -σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες- ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Το μακελειό στο Βερολίνο ξύπνησε μνήμες απ’ την επίθεση στη Νίκαια, απ’ την οποία είχαν χάσει την ζωή τους δεκάδες άτομα.

Το βράδυ της Δευτέρας ένα φορτηγό εισέβαλε με ταχύτητα σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην «καρδιά» του Βερολίνου και έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ο φερόμενος

ως οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί απ’τις γερμανικές Αρχές, ενώ ο συνοδηγός είναι νεκρός απ’ τα αστυνομικά πυρά.

Οι γερμανικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα καθώς το φορτηγό είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω στους ανθρώπους χωρίς ο οδηγός του να πατήσει καθόλου φρένο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση και τη συνέδεσε με «Ισλαμιστές τρομοκράτες»

Στη δήλωσή του ο Τραμπ τόνισε: «το Ισλαμικό Κράτος και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες συνεχώς σφάζουν χριστιανούς στις κοινότητές τους και σε χώρους λατρείας τους ως μέρος της παγκόσμιας τζιχάντ τους».
Σε ανάρτηση στο Twitter, ο Τραμπ δήλωσε ότι η επίθεση αυτή μαζί με εκείνες στην Τουρκία και την Ελβετία δείχνουν ότι «τα πράγματα απλώς χειροτερεύουν. Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης!»

Today there were terror attacks in Turkey, Switzerland and Germany – and it is only getting worse. The civilized world must change thinking!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο φερόμενος ως οδηγός ανακρίνεται.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στα ΜΜΕ ότι το φορτηγό δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα πλησιάζοντας το πλήθος, κάνοντας ξεκάθαρο πως ήταν σκόπιμο το χτύπημα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενημερώνεται σχετικά με την επίθεση.

Σημειώνεται πως ακόμα και πριν την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης απ’ το Ισλαμικό Κράτος, η γερμανική Αστυνομία έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι Αρχές απέκλεισαν αμέσως το σημείο, όπου κατέφθασαν εσπευσμένα ασθενοφόρα. Η τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας κάνει λόγο ότι δεν υπάρχει πλέον κάποιος κίνδυνος για τους πολίτες, ωστόσο, συστήνεται να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Lorry just ploughed through Christmas market in #berlin. There is no road nearby. People crushed. I am safe. I am safe pic.twitter.com/63iWMmdSKr

Emma Rushton (@ERushton) December 19, 2016

The post Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο- 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Photos & Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα