Παραμένει σαν πρόταση της Κυβέρνησης ο Βύρωνας Πολύδωρας

11:18 31/10/2016 - Πηγή: iPop

Παραμένει σαν πρόταση της Κυβέρνησης ο Βύρωνας Πολύδωρας για την θέση της Προεδρίας του ΕΣΡ, όπως εξήγησε ο ίδιος μετά το τετ-α-τετ που είχε με τον Νίκο Βούτση στη Βουλή.

Στο γραφείο του κ. Βούτση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία είχε μικρή διάρκεια και στόχος ήταν να συζητηθεί η διαδικασία.

«Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί,

δεν αποσύρθηκα γιατί δεν τέθηκε τέτοιο θέμα» εξήγησε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από τη Βουλή και συμπλήρωσε: «Δεν παραιτούμαι ούτε σκέφτηκα να παραιτηθώ, γιατί θα ήταν σαν να έδινα σημασία στις επιθέσεις σε βάρος μου». Ο Βύρωνας Πολύδωρας εξήγησε, μάλιστα, ότι «Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ. Ο Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στη Διάσκεψη των Προέδρων με την υποψηφιότητά μου. Εγώ θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν».

Ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι δεν φοβάται τα γιουχαρίσματα και τα κραξίματα ενώ αναφέρθηκε και στην δήλωση του για τη Χρυσή Αυγή:

Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή, ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, ούτε τα τρολαρίσματα ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «επαναφορά στο ΕΣΡ του συνόλου των αρμοδιοτήτων», ενώ στις 12:00 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου στο προεδρικό μέγαρο. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.

Καμμένος: «Δεν ήταν δική μου πρόταση ο Βύρωνας Πολύδωρας για το ΕΣΡ»

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 τόνισε την ανάγκη να «βρεθεί μια λύση και να συσταθεί το ΕΣΡ» και εξήγησε πως δεν πρότεινε ο ίδιος τον Βύρωνα Πολύδωρα γι’ αυτή τη θέση αλλά ότι χάρηκε όταν άκουσε την πρόταση. Ο αρχηγός των Ανεξαρτητων Ελλήνων σημείωσε μάλιστα ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν αυτός που είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για την αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, εξηγώντας ότι, «η πρόταση που είχαμε κάνει τότε, ως ΑΝΕΛ, ήταν ο Παπαγγελόπουλος, αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί κι έτσι αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει τον νόμο Παππά και με κόστος για την αριστερά να προτείνει τον Πολύδωρα».

Χρυσόγονος: Δεν τον παντρευτήκαμε τον Πολύδωρα, είναι μια πρόταση που μπορεί να αλλάξει

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα σχολίασε ότι «θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο».

Αυλωνίτου: «Και τον Μητσοτάκη να προτείναμε για το ΕΣΡ, θα καταψήφιζε τον εαυτό του»

«Και τον κ. Μητσοτάκη να είχαμε για πρόεδρο του ΕΣΡ, θα καταψήφιζε τον εαυτό του» σχολίασε μιλώντας στο Βήμα Fm 99,5 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ για την απόφαση της Κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί αντιθεσμικά, έχει αντιθεσμική συμπεριφορά, γιατί είναι υπεύθυνη να συγκροτήσει το ΕΣΡ και δεν το κάνει αυτή τη στιγμή. Αν δεν κυβερνά η ΝΔ, λέει ότι «εγώ θα παραλύσω το κράτος»» πρόσθεσε η κ. Αυλωνίτου.

The post Παραμένει σαν πρόταση της Κυβέρνησης ο Βύρωνας Πολύδωρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα