Παραδοχή Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ: Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο- όσο

09:46 29/3/2017 - Πηγή: iPop

Τις ανησυχίες του για τις απαιτήσεις των δανειστών, ειδικά όσον αφορά την πώληση της ΔΕΗ, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο- όσο».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός έκανε λόγο για «στημένο διαγωνισμό» και χαρακτήρισε το ζήτημα με τη ΔΕΗ

ως «πάρα πολύ σημαντική απόφαση», σημειώνοντας πως η εταιρεία «είναι η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών της χώρας».

Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων, στην αγορά δεν μπορεί να σταθεί μια επιχείρηση μονοπωλιακή όπως τις δεκαετίες του ’70 και του ’80

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, το ζητούμενο είναι εάν θα γίνει βίαια έφοδος στην περιουσία της ΔΕΗ, «όπως επιχειρείται τώρα να γίνει», ή εάν η διαδικασία θα κινηθεί ομαλά μέχρι την επόμενη κατάσταση.

Το δίκτυο είναι ένα και εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο. Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία εκτοξεύτηκαν με το «χαράτσι» και έτσι φτάσαμε με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στα 2,3 δισ. Ως τώρα υπήρχε μια ιδεοληπτική λογική που οδήγησε στην απαξίωση της ΔΕΗ με στόχο να πωληθεί η εταιρεία όσο, όσο

Ο Υπουργός σημείωσε πως το σχέδιο της Κυβέρνησης αναφέρεται στην ενεργητική μείωση των ληξιπρόθεσμων και συμπλήρωσε πως το πρόβλημα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις και όχι οι μικροοφειλέτες.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, περιλαμβάνει την ανάπτυξη του δικτύου για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, αλλά και τη διασύνδεση με την Κρήτη «που θα μας απαλλάξει από αρκετά εκατομμύρια ευρώ».

Ο ίδιος τόνισε πως στην πρώτη αξιολόγηση η Κυβέρνηση συμφώνησε να καταργηθεί ο νόμος για τη μικρή ΔΕΗ και «είπαμε ότι θα βρούμε έναν μεταβατικό τρόπο να πουλάμε μέρος της παραγωγής σε τιμή κόστους έτσι ώστε να να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος. Η ΔΕΗ θα εισπράξει συνολικά από αυτό 900 εκατομμύρια. Αυτό που γίνεται τώρα ουσιαστικά οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση. Όλα αυτά είχαν συμφωνηθεί, μια τριετία δηλαδή, μέσα στην οποία θα έπρεπε εμείς να καταστρώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα περιελάμβανε σύμπραξη της ΔΕΗ με ιδιωτικές εταιρίες. Τώρα δεν μας αφήνουν, λένε ότι η ΔΕΗ απαγορεύεται να συμπράξει».

Ο ίδιος επανέλαβε την άποψη ότι είναι ένα στημένο παιχνίδι αυτό που γίνεται στην παρούσα φάση, το οποίο, κατά την άποψή του, έχει στόχο την απαξίωση της ΔΕΗ. «Με τον τρόπο που επιχειρείται τώρα να πωληθεί η ΔΕΗ ουσιαστικά οδηγείται να πουλήσει όσο, όσο».

Ο Υπουργός έστρεψε τα βέλη του κι εναντίον των Θεσμών, λέγοντας πως «υπάρχουν στελέχη των τεχνικών κλιμακίων που είναι βαποράκια συμφερόντων. Θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης κληθείς να σχολιάσει τα περί 4ου Μνημονίου, είπε: «Αν οδηγηθούμε σε 4ο μνημόνιο θα είναι μια δική μας αποτυχία».

The post Παραδοχή Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ: Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο- όσο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα