Παιδοκτονίες στην Ελλάδα: 5 φορές που οι μητέρες έσβησαν το χαμόγελο των παιδιών τους και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

15:50 4/4/2022 - Πηγή: iPop

Τους τελευταίους δύο μήνες, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται με το βλέμμα στραμμένο στην υπόθεση της Πάτρας και στον θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των παιδιών, κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας και το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ραγδαία εξέλιξη των γεγονότων. Με βάση, λοιπόν, την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε παιδοκτονίες στην Ελλάδα που διαπράχθηκαν από μητέρες και συγκλόνισαν

ολόκληρο τον κόσμο.

Οι παρακάτω παιδοκτονίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας και αναφέρονται σε γυναίκες που βασάνισαν και σκότωσαν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα κατάφεραν να αμαυρώσουν την πιο γλυκιά και τρυφερή λέξη του κόσμου, την λέξη «μητέρα».

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναλύονται οι υποθέσεις, οι αιτίες που οδήγησαν αυτές τις γυναίκες στην παιδοκτονία, τα ψέματα που υποστήριξαν απέναντι στις Αρχές και η σύλληψή τους.

Παιδοκτονίες στην Ελλάδα: Οι 5 υποθέσεις που μας συγκλόνισαν Νίτα Μπέικερ: «Η Μήδεια του Καλαμακίου»

Στις 27 Μαϊου του 1961, η Νίτα Μπέικερ μπήκε στο υπνοδωμάτιο της 2 ετών κόρης της, Κίτι και την σκότωσε πνίγοντάς την με ένα κορδόνι ενώ η μικρή κοιμόταν. Μετά προχώρησε στα δωμάτια και τον υπόλοιπων παιδιών, της μεγαλύτερης κόρης της Σουζάνα και του γιου της, Τζο. Όταν ο Τζο αντιστάθηκε, τότε εκείνη πήρε ένα μαχαίρι και τα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος που σκότωσε τα ίδια της τα παιδιά ήταν το ότι πίστευε πως ο σύζυγός της την απατούσε.

Λίγο πριν την απόπειρα αυτοκτονίας της, η παιδοκτόνος έγραψε μια επιστολή, μέσα από την οποία προσπαθούσε να εξηγήσει στο σύζυγό της τους λόγους της ειδεχθούς αυτής πράξης της, η οποία έγραφε:

«Ελπίζω τώρα να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που έγινε. Στα παιδιά μας εξασφάλισα ένα ήσυχο και χριστιανικό καταφύγιο, ώστε να μείνουν μακριά από το βούρκο μέσα στον οποίο είχε κυλιστεί ο πατέρας τους. Βαρέθηκα, φίλε, να ζω σε αυτό το σπίτι με τον εφιάλτη των καθημερινών οργίων του. Είναι βέβαια τρομερό αυτό που έκανα και μεγάλη ντροπή για μένα να αναγκάζομαι να αφαιρέσω τη ζωή από αυτά τα τόσο όμορφα και καλά παιδιά, για τα οποία ξέρεις πόσο υπέφερα και υποφέρω στον άλλο κόσμο, γιατί με έσπρωξες να τους κόψω το νήμα της ζωής τους για να μην τα αφήσω να μεγαλώσουν και μάθουν τι έκανες (…).»

«Έκανα υπομονή χρόνια ολόκληρα. Πίστευα στα λόγια σου πως δεν ήταν τίποτα και ότι εξακολουθούσες να μου είσαι πιστός. Με γελούσες με τα γλυκόλογα σου, τώρα όμως, πάνε τα ψέματα. Είναι καιρός που τα ξέρω όλα, δεν με γελάς. Ξέρω τι έκανες κάθε βράδυ με εκείνη ή εκείνες. Τώρα που δεν έχεις κανέναν να ασχοληθείς μπορείς χα! χα! να συνεχίσεις τα όργια σου. Κανείς δεν θα σε γκρινιάζει. Γλέντα όσο θέλεις και όπως θέλεις. Εγώ και τα παιδιά θα είμαστε μακριά και δεν θα βλέπουμε το κατάντημα σου»

Η Νίτα Μπέικερ, κρίθηκε ψυχικά ασθενής από τους ενόρκους του Κακουργιοδικείου Αθηνών, ενώ στην δεύτερη δίκη της υπόθεσης κρίθηκε ένοχη με την ετυμηγορία της δολοφονίας εν βρασμώ και με το ελαφρυντικό της ψυχικής σύγχυσης. Παρά την δεκαεξαετή της κάθειρξη πήρε χάρη και το 1963 επέστρεψε στην Αμερική.

Η δημοσίευση της εφημερίδας «Μακεδονία»:

Καλλιόπη Αναγνωστίδου: Μαχαίρωσε τον 3χρονο γιο της

Στις 21 Νοεμβρίου του 1995 η 27χρονη Καλλιόπη Αναγνωστίδου αρπάζει ένα κουζινομάχαιρο επιτίθεται στον 3χρονο γιο της μέχρι θανάτου, ενώ εκείνη την ώρα το παιδί έπαιζε στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Αιγάλεω. Τότε, οι γείτονες είδαν την 27χρονη μάνα να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι της, κρατώντας στην αγκαλιά της το μικρό Δημήτρη, που ήταν πλημμυρισμένος στο αίμα, έτσι κατάλαβαν τι ακριβώς είχε γίνει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής η Καλλιόπη Αναγνωστίδου ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είχε διαπράξει 7 απόπειρες αυτοκτονίας προτού επιτεθεί στο παιδί της γι’ αυτό και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

Προσπάθησε να καλύψει το έγκλημά της, λέγοντας ότι κάποιος αλλοδαπός μπήκε στο σπίτι και σκότωσε το νήπιο. «Ήμουν στο σπίτι, όταν κάποιος χτύπησε την πόρτα. Μόλις άνοιξα, ένας άγνωστος άνδρας όρμησε πάνω μου και μου ζήτησε χρήματα. Μιλούσε σπαστά ελληνικά και φαινόταν αλλοδαπός, ίσως Αλβανός. Άρχισα να φωνάζω και τότε πήρε ένα μαχαίρι και χτύπησε το παιδί. Το πήρα αμέσως και το έφερα στο νοσοκομείο», είχε πει τότε στις αρχές.

Το έγκλημα τιμής

Η Παναγιώτα Τσιφρικά τον Φεβρουάριο του 1996 στο Κακοτάρι Ηλείας δολοφόνησε της 22χρονη κόρη της.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα δηλητηριάστηκε από τη μητέρα της, γιατί ήταν έγκυος και ανύπαντρη. Η Τσιφρικά, μητέρα άλλων 4 παιδιών, δεν ομολόγησε ποτέ το έγκλημά της, ενώ επέμενε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία και βίαιη διακοπή κύησης, της επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Κωστής Πολύζος

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν στο εφετείο η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου, η δολοφονία του οποίου το 2011 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η έρευνα για την εύρεση του 23χρονου Κωστή Πολύζου διήρκησε 8 ολόκληρους μήνες.

Στις 26 Σεπτρεμβρίου του 2011, ένας κυνηγός με τον σκύλο του εντόπισαν το πτώμα του νεαρού, μισοθαμμένο και μισοφαγωμένο από ζώα, στην περιοχή Γεφύρι του Πασά στο νομό Γρεβενών, όπου διατηρούσε μελίσσια ο πατριός του.

Μέχρι τότε και από τις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία δηλώθηκε η εξαφάνισή του, η μητέρα και ο πατριός του τον αναζητούν και ισχυρίζονται πως το παιδί είχε φύγει για το σπίτι ενός φίλου, στο οποίο, όμως, δεν έφτασε ποτέ.

Μόλις οι αρχές εντοπίζουν το πτώμα του Κωστή Πολύζου, οι γονείς κρίνονται αμέσως ένοχοι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η αιτία της δολοφονίας ήταν τα υπέρογκα δάνεια που το ζευγάρι είχε πάρει στο όνομα του Κωστή Πολύζου και η συζήτηση που θέλησε ο ίδιος να ξεκινήσει για το γεγονός.

Παιδοκτονία στην Κρήτη

Το 2014 ένα 3χρονο αγοράκι βρήκε φρικτό θάνατο, όταν οι γονείς του το περιέλουσαν με καυτό νερό. Το παιδί έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματός του, ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια του βίαιου ξυλοδαρμού του.

Η 19χρονη μητέρα κατηγορήθηκε μαζί με τον 29χρονο σύντροφό της για την άγρια κακοποίηση με την συνεπακόλουθη δολοφονία του νηπίου. Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι έριχνε καυτό νερό στο νήπιο ώστε να το βοηθήσει να ενεργηθεί, ωστόσο οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν το δικαστήριο. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παιδοκτονίες στην Ελλάδα: 5 φορές που οι μητέρες έσβησαν το χαμόγελο των παιδιών τους και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιδοκτονίες, Ελλάδα,paidoktonies, ellada