Όσα αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα Ρούλας Πισπιρίγκου- Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την Ίριδα και την Μαλένα

13:55 4/4/2022 - Πηγή: iPop

Απολογητικό υπόμνημα Ρούλας Πισπιρίγκου: Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πληροφορίες απ΄ το υπόμνημα που παρέδωσε η κατηγορούμενη στην 18η ανακρίτρια.

Συγκεκριμένα, η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, η οποία πέρασε το κατώφλι του ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας συνοδεία πρωτοφανούς αστυνομικής δύναμης και έντονων προπηλακισμών, παρέδωσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της.

Την Ρούλα Πισπιρίγκου συνόδευσαν οι δικηγόροι της της Χρήστος Ζαρδας και Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η

κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενη ως κύριο επιχείρημα της την πιθανότητα ιατρικού λάθους στο καταληκτικό επεισόδιο του παιδιού της.

O Μάνος Δασκαλάκης μιλά για πρώτη φορά μετά την σύλληψη της συζύγου του και δίνει απαντήσεις για τον θάνατο των παιδιών, την κεταμίνη και την σπιτονοικοκυρά

Ειδικότερα, αναφέρει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Καταλήγει, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι εάν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμινης, θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της ίδιας, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Αναφορικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων, η Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πως γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.

Οι πληροφορίες απ’ το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου συνάδουν με τη γραμμή που είχε γνωστοποιήσει ότι θα ακολουθηθεί ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος:

Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού

Τονίζεται ότι μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείρισή της ως προς το ζήτημα της προφυλάκιση της.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως διατάχθηκε κι επίσημα κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την Ίριδα και τη Μαλένα, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ενώ θυμίζουμε ότι στο “μικροσκόπιο” των Αρχών είναι και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσα αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα Ρούλας Πισπιρίγκου- Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την Ίριδα και την Μαλένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα