Παγκόσμια αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό

13:44 1/2/2020 - Πηγή: iPop

Ο κοροναϊός αποτελεί πλέον παγκόσμια απειλή, αφού έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας. Πόσοι είναι σήμερα οι νεκροί από τον κοροναϊό; 

Οι νεκροί από τον κοροναϊό αγγίζουν τους 259, πράγμα που δεν έχει αφήσει κανέναν ατάραχο. Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει ανησυχήσει την παγκόσμια κοινότητα, ενώ δεν είναι λίγες οι χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους.

Πιο συγκεκριμένα, πολλές χώρες της Ασίας, όπως και οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει ήδη να κλείνουν τα σύνορά τους, προκειμένου να μην φτάσει ο ιός στις χώρες τους.

Ο Κινέζος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο Σου Τσεν, δήλωσε, ωστόσο, πως δεν πρέπει “να πανικοβαλλόμαστε ανώφελα, ούτε να λαμβάνουμε υπερβολικά μέτρα”, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας “εμπιστεύεται πλήρως την Κίνα”.

Η Ουάσινγκτον συνέστησε τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Κίνα. Οι αμερικανικές Αρχές έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν την είσοδο των μη Αμερικανών που έχουν ταξιδέψει στην Κίνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, γεγονός που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Από την άλλη πλευρά, για όσους Αμερικανούς πολίτες έχουν επισκεφθεί την επαρχία Χουμπέι τις δύο προηγούμενες εβδομάδες θα τίθενται σε καραντίνα έως και 14 ημερών.

Η Αυστραλία δεν έχει μείνει κι αυτή ατάραχη απέναντι στην πανδημία. Έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κίνα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Το Βιετνάμ με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την έκδοση τουριστικών αδειών εισόδου για όλους τους Κινέζους, αλλά και τους αλλοδαπούς που έχουν ταξιδέψει στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ η την ίδια τακτική φαίνεται να ακολουθούν Σιγκαπούρη και Μογγολία.

Θα έρθει στην Ελλάδα ο κοροναϊός;

Φυσικά και τα περισσότερα κρούσματα του κοροναϊού σημειώνονται στην Κίνα με περίπου 12000 ανθρώπους να έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτό.

Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη αρκετά κρούσματα του ιού. Επτά στη Γερμανία, δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι στη Γαλλία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Ρωσία, ένα στην Ισπανία, ένα στη Φινλανδία κι άλλο ένα στη Σουηδία.

Διάβασε ακόμα:

Πότε αναμένεται το εμβόλιο για τον κοροναϊό;

Photo: AP

Το άρθρο Παγκόσμια αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα