Όταν παίζεις πόκερ online χρειάζεσαι «Poker face»;

16:33 13/10/2014 - Πηγή: iPop

Δεν περιμέναμε τη Lady Gaga να μας συστήσει το Poker face. Τουλάχιστον σε όλους τους τζογαδόρους ο όρος είναι γνώριμος. Ένας επιτυχημένος παίκτης πόκερ είναι συνήθως επιδέξιος στη λήψη αποφάσεων και είναι πολύ καλός στα στατιστικά. Αλλά ίσως ακόμη πιο σημαντικό από ό, τι οι δεξιότητες στο μέτρημα των φύλλων είναι η ικανότητά του να ελέγχει τα συναισθήματά του.

Μια νέα

φινλανδική μελέτη συνέκρινε τους τύπους προσωπικότητας και τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά των online και των live παικτών πόκερ, αξιολογώντας συναίσθημα, το επίπεδο εμπειρίας, και την επιτυχία του παιχνιδιού.

Τα πορίσματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Michael Laakasuo, Jussi Palomäki και Mikko Salmela, προτείνουν ότι η συναισθηματική σταθερότητα είναι καθοριστικός παράγοντας για να γίνει θεωρείται κάποιος επιτυχημένος παίκτης πόκερ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η προδιάθεση για συναισθηματική σταθερότητα -δηλαδή, χαμηλότερο σκορ στην εκδήλωση συναισθημάτων – συνδέεται με υψηλά επίπεδα της εμπειρίας πόκερ. Με άλλα λόγια, προκειμένου να γίνει κάποιος επιτυχημένος και έμπειρος στο πόκερ, πρέπει να είναι σε θέσει να παραμείνει ψύχραιμος υπό πίεση. Ακόμα κι όταν παίζεις πόκερ online.

Κατά τα άλλα, οι online και οι live παίκτες πόκερ φαίνεται να έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, καθώς όπως προέκυψε οι παίκτες του πόκερ που προτιμούν να παίζουν live είναι εξωστρεφείς και ανοιχτή σε εμπειρίες.

The post Όταν παίζεις πόκερ online χρειάζεσαι «Poker face»; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα