Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης μπορεί να αποκαλύπτει τον «ένοικο» του τάφου

13:16 13/10/2014 - Πηγή: iPop

Νέες εντυπωσιακές εικόνες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τον τάφο της Αμφίπολης κάνουν τον γύρο κόσμου. Το ψηφιδωτό δάπεδο το οποίο κοσμεί τον τάφο της Αμφίπολης αποκαλύφθηκε κατά την αφαίρεση μέρους της επίχωσης και καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή 4,5 μ. πλάτος επί 3μ. μήκος. Έχει κατασκευαστεί από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλε, κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Την κεντρική παράσταση περιβάλλει διακοσμητικό

πλαίσιο, πλάτους 0,60μ.,το οποίο συντίθεται από διπλό μαίανδρο, τετράγωνα και τρέχουσα σπείρα. Το φόντο της παράστασης είναι σε αποχρώσεις γκρί-μπλέ.

Σε αυτό το πανέμορφο ψηφιδωτό απεικονίζεται ο Θεός Ερμής με άρμα που σύρεται από δύο λευκά άλογα να σέρνει τον νεκρό άντρα με το στεφάνι δάφνης στο κεφάλι στην τελευταία του κατοικία. Μεγάλο μυστήριο παραμένει το ποιος είναι ο γενειοφόρος άνδρας που ακολουθεί το Θεό Ερμή. Η παράσταση αυτή είναι πιθανό να αποκαλύψει τελικά τον ενταφιασμένο στο μνημείο.

Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις μελέτες για να βρουν την ταυτότητα αυτού του άντρα και να λύσουν επιτέλους το μεγάλο μυστήριο του τάφου.

Δες το πρόσωπο του άντρα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη:

The post Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης μπορεί να αποκαλύπτει τον «ένοικο» του τάφου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα