Όταν έχεις κακή διάθεση, ψάχνεις τους μίζερους φίλους σου στο Facebook

12:31 9/10/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις παρατηρήσει πότε χαζεύεις τα προφίλ των αποτυχημένων παλιών συμμαθητών σου και τους μίζερους φίλους σου στο Facebook ; Μια νέα μελέτη δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια κακή διάθεση στρέφονται συχνά σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν φίλους που βρίσκονται στην ίδιο ή ακόμα και σε χειρότερη ψυχική κατάσταση.

Αν και η χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης γενικά συνδέεται με την

κοινοποίηση των θετικών στοιχείων της ζωής ενός ατόμου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν και μια πιο σκοτεινή πλευρά.

«Όταν οι άνθρωποι είναι σε κακή διάθεση, αρχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τους λιγότερο ελκυστικούς, λιγότερο επιτυχημένους ανθρώπους που έχουν ως επαφές στα social media τους», δήλωσε η Silvia Knobloch-Westerwick, συν-συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Ohio State.

Τα ευρήματα αυτά παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις πρόσφατες μελέτες που διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο στο Facebook τείνουν να είναι πιο απογοητευμένοι, θυμωμένοι και μοναχικοί.

Στη μελέτη συμμετείχαν 168 φοιτητές. Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι τείνουν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα προφίλ των ανθρώπων που κρίθηκαν ως επιτυχημένοι και ελκυστικοί. Όμως, οι συμμετέχοντες που είχαν κακή διάθεση περνούσαν σημαντικά περισσότερο χρόνο από ό, τι οι υπόλοιποι χαζεύοντας τα προφίλ των ανθρώπων που είχαν βαθμολογηθεί ως αποτυχημένοι και μη ελκυστικοί.

«Εάν χρειάζεστε μια ώθηση αυτοεκτίμησης, θα δεις τους ανθρώπους που είναι σε χειρότερη θέση από σεν. Πιθανότατα δεν θες να δεις τους ανθρώπους που μόλις ανέλαβαν μια νέα θέση εργασίας ή μόλις παντρεύτηκαν», είπαν οι ερευνητές.

The post Όταν έχεις κακή διάθεση, ψάχνεις τους μίζερους φίλους σου στο Facebook appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα