Όσα πρέπει να ξέρεις για το eyeliner και την εφαρμογή του!

13:31 29/10/2014 - Πηγή: iPop

Eyeliner… Ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα όσον αφορά το μακιγιάζ μιας γυναίκας. Η εφαρμογή του όμως για πολλές είναι μεγάλη πρόκληση. Το αγαπώ πολύ γιατί δίνει έμφαση στο πιο εκφραστικό στοιχείο του προσώπου μας… Τα ματιά μας! Μπορεί να είναι σέξυ ή πιο σοφιστικέ και είναι πάντα μέσα στη τάση της μόδας.

Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξουμε ένα eyeliner το οποίο θα είναι κατάλληλο σύμφωνα με το χρώμα των ματιών μας. Εκτός από το μαύρο υπάρχουν και αλλά χρώματα με τα οποία μπορούμε να παίξουμε. Οπότε, καφέ, μπρονζέ και δαμασκηνί

ταιριάζουν τέλεια σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις ματιών. Σε πιο σκούρα ματιά προσωπικά προτιμώ κάτι λίγο πιο δραματικό, όσο πιο σκούρο γίνεται δηλαδή, όπως μαύρο ή σκούρο πράσινο κυπαρισσί το οποίο αναδεικνύει τέλεια τα καστανά ματιά. Οι γυναίκες με πράσινα και γαλάζια μάτια μπορούν να επιλέξουν ένα βαθύ γλυκό καφέ και σίγουρα θα μαγνητίσουν πολλά βλέμματα καθώς αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί αντίθεση.

Αφού λοιπόν, έχετε επιλέξετε την απόχρωση που σας αρέσει θα πρέπει να διαλέξετε και τι look θέλετε να δημιουργήσετε. Στην αγορά θα βρείτε πολλές επιλογές. Το μολύβι θα σας δώσει πιο soft αποτέλεσμα. Το υγρό eyeliner προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και λίγο πιο δραματικό look. Υπάρχει βεβαίως και η επιλογή του gel eyeliner το οποίο είναι κρεμώδες σε βαζάκι και για τη εφαρμογή του θα χρειαστείτε ένα πολύ μικρό flat πινέλο.

Τώρα, όποιο από τα παραπάνω και να επιλέξετε η συμβουλή μου είναι να μην το απλώνετε με μεγάλες κινήσεις. Μικρές γιατί έτσι θα έχετε περισσότερο έλεγχο και σας βοηθάει να έχετε μια πιο καθαρή γραμμή. Αν έχετε ευαίσθητα ματιά ή φοράτε φακούς επαφής σιγουρευτείτε πως το προϊόν είναι υποαλλεργικό (Συνήθως είναι). Ένα σημαντικό βήμα πριν εφαρμόσετε το προϊόν είναι να έχετε τοποθετήσει μια βάση. Αυτό μπορεί να ειναι κάποιο primer για τα μάτια ή μια σκιά. Θα βοηθήσει στο να απλώσει καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Αν δεν έχετε πολύ αυτοπεποίθηση στο να το τοποθετήσετε θα σας δώσω ένα μικρό tip για να σας διευκολύνω. Πάρτε ένα μικρό πινέλο και πιέστε το σε μια μαύρη σκιά. Ταμπονάρετε το στο πίσω μέρος του χεριού σας ή απλά τινάξτε το ελαφρά για να φύγει η περιττή ποσότητα. Ξεκινήστε να σχηματίζετε μια γραμμή από την εξωτερική γωνία του ματιού προς τα πάνω σαν μια νοητή συνέχεια της γραμμής του κάτω βλεφάρου. Όσο ψηλά σας αρέσει, ανάλογα το look που θέλετε να δημιουργήσετε. Από το τέλος αυτής της γραμμής τραβήξτε ακόμα μία, σχεδόν ευθεία μέχρι το μέσο της γραμμής του άνω βλεφάρου και έπειτα συνεχίζετε μ ένα λεπτό τελείωμα μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού. ( Ναι, αυτό το κενό μεταξύ των βλεφαρίδων και της σκιάς το θέλουμε). Έπειτα τοποθετήστε το eyeliner πάνω από την γραμμή που έχετε σχηματίσει γεμίζοντας το κενό και voila!

Για τυχόν ατέλειες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να τις διορθώσετε.

Να θυμάστε! Αυτό που μας νοιάζει είναι το εφέ και όχι η τελειότητα. Δεν χρειαζετε να ειναι τέλειο. Αρκεί να είναι σωστό κ αρμονικό!

Ιωάννα Βαρζωκα

http://instagram.com/jo_varzo

Η Ιωάννα Βαρζωκα είναι makeup artist και από σήμερα θα μοιράζεται τις συμβουλές της μαζί σου! Ότι απορία έχεις μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί της στο [email protected] και εκείνη θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις!

The post Όσα πρέπει να ξέρεις για το eyeliner και την εφαρμογή του! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα