Cafe Scientifique: όταν η επιστήμη κοστίζει όσο ένας καφές

10:01 29/10/2014 - Πηγή: iPop

Το Cafe Scientifique είναι εδώ και φέτος με τον τρίτο κύκλο επιστημονικών διαλέξεων, σκοπεύοντας να φέρει την επιστήμη όσο πιο κοντά γίνεται στην καθημερινότητά μας.

Ο πρωτότυπος αυτός οργανισμός έχει δημιουργήσει στέκια για την επικοινωνία της επιστήμης σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, από την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία, γι’ αυτό και η Ελλάδα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Μία φορά το μήνα, ένας ομιλητής, επαϊων στο αντικείμενό του, αναπτύσσει ένα θέμα

με τρόπο προσιτό και άμεσο, επιχειρώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του ακαδημαϊκού χώρου, αλλά και εκείνης της μερίδας του κόσμου που δεν ασχολείται συστηματικά με επιστημονικά ζητήματα. Το αντίτιμο για την ομιλία και τη συζήτηση που ακολουθεί είναι… ένας καφές.

Για το μήνα Οκτώβριο, η προγραμματισμένη ομιλία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, όμως, η λίστα με τα θέματα και τους ομιλητές για τους μήνες που έρχονται είναι τόσο πλούσια, έτσι ώστε να καλύπτει όλα τα… γούστα.

Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο που γίνονται οι συναντήσεις, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα αυτών, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο που παρατίθεται.

Γιατί η επιστήμη δεν έχει νόημα αν απομονώνεται στα στενά όρια των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

http://www.cafescientifique.org/index.php?option=com_content&view=article&id=326:athens&catid=78:cafe-pages

The post Cafe Scientifique: όταν η επιστήμη κοστίζει όσο ένας καφές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα