Οι φίλοι δεν είναι σημαντικοί για τους Βρετανούς!

12:31 29/10/2014 - Πηγή: iPop

Οι φίλοι είναι από τις πιο σημαντικές σχέσεις στην ζωή μας. Ότι και να μας συμβεί αμέσως θα τρέξουμε στο φίλο μας να μας ακούσει, να μας συμβουλέψει, να κλάψει ή να χαρεί μαζί μας. Για τους Βρετανούς όμως αυτό δεν είναι και πολύ σημαντικό. Το 10% των Βρετανών δεν έχουν στενούς φίλους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Η έρευνα που ονομάζεται «The way we are now 2014» έδειξε ότι 4,7 εκατομμύρια Βρετανοί δεν έχουν ούτε έναν έμπιστο φίλο.

Οι περισσότεροι που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους γιατί στο παρελθόν έχουν εξαπατηθεί από φίλους ενώ μερικοί άλλοι

ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σεξουαλική τους ζωή παρά για το αν έχουν φίλους. Ένα μικρό ποσοστό απάντησε ότι δεν έχει φίλους γιατί όλοι οι παιδικοί τους φίλοι μένουν σε άλλες πόλεις ή σε άλλες χώρες και είναι δύσκολο να συναντιούνται.

Το φαινόμενο αυτό, εξηγεί ο καθηγητής Dunbar ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει παρουσιαστεί εδώ και 60 χρόνια. Η αρχή έγινε με τη χρήση κινητών και τώρα με τη χρήση των social media το φαινόμενο απογειώθηκε. Σε προσωπική του έρευνα, ο καθηγητής Dunbar , παρατήρησε ότι όταν κάποιο άτομο θέλει δεύτερη γνώμη για κάποιο θέμα που τον απασχολεί ,απευθύνεται σε κάποιο μέλος της οικογένειας του και όχι σε ένα φίλο.

Κάποιοι από τους ερωτηθέντες είχαν κάποια σχέση εκείνη τη στιγμή στη ζωή τους και ένιωθαν αρκετά καλά με αυτό . Αυτό είναι λογικό καθώς οι άνθρωποι νιώθουν καλά όταν αισθάνονται ότι κάποιος τους αγαπάει. Βέβαια κανένας δεν υπόσχεται ότι μια ερωτική σχέση θα πάει καλά. Ένας άλλος παράγοντας της αποξένωσης των Βρετανών είναι η επιθυμία τους για την τέλεια δουλεία. Αρκετοί απάντησαν ότι πιο πολύ τους απασχολεί να έχουν την δουλειά των ονείρων τους ή να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι στην δουλειά παρά να έχουν έναν «κολλητό» φίλο.

The post Οι φίλοι δεν είναι σημαντικοί για τους Βρετανούς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα