Πύραυλος της Nasa εκρήγνυται δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση

10:15 29/10/2014 - Πηγή: iPop

Ένας μη επανδρωμένο Orbital Sciences πύραυλος της Nasa, ο οποίος μετέφερε προμήθειες αξίας πάνω από 5.000 λίρες οι οποίες προορίζονταν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση στη Βιρτζίνια.

Ο πύραυλος Antares γνωστός ως Orbital CRS-3 εξερράγη έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του. Η έκρηξη οφείλεται

σε «ανωμαλία του οχήματος» ανέφερε η εταιρεία σε ένα tweet της. Η αποτυχία συνέβη λίγο μετά τις 18:22 EDT.

«Υπήρξε αποτυχία κατά την εκτόξευση. Δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της NASA, Jay Bolden, στο CNN, ενώ εξήγησε πως υπήρξαν μεγάλς υικές ζημιές.

Η Orbital Sciences είναι μία από τις 2 εταιρείες (η άλλη είναι η SpaceX) που χρησιμοποιεί η NASA για να μεταφέρει προμήθειες το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η τελευταία πτήση ήταν η τρίτη από τις συνολικά 8 πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με το ύψους $1.9 δισεκατομμυρίων συμβόλαιο με την εταιρεία!

«Είναι υπερβολικά πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το τι έγινε» λέει ο Frank Culbertson, Vice President and General Manager of its Advanced Programs Group της Orbital Executive και συμπλήρωσε: «Καθώς αρχίζουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να υπάρξει ασφάλεια για τα άτομα που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των δραστηριοτήτων μας. Θα προβούμε σε λεπτομερή έρευνα για να προσδιοριστεί η αιτία της αποτυχίας αυτής και ερευνούμε ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του περιστατικού. Μόλις έχουμε κατανοήσει την αιτία, θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες εργασίες για να επιστρέψουμε στην πτήση για την υποστήριξη των πελατών μας και του διαστημικού προγράμματος της χώρας».

The post Πύραυλος της Nasa εκρήγνυται δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα