Ομάδα αθλητών προσφύγων θα πάει στους Ολυμπιακούς στο Ρίο

20:37 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο οι πρόσφυγες θα εκπροσωπηθούν από μία ομάδα αθλητών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής την Πέμπτη.

Με σύμβολο την Ολυμπιακή σημαία και ύμνο τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων μία ομάδα 5 έως 10 αθλητών προσφύγων θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

2016 που θα διεξαχθούν στο Ρίο δίνοντας ελπίδα μέσα σε μία περίοδο όπου την έχουμε όλοι τόσο ανάγκη.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει υποψηφιότητα 43 αθλητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την τελική σύσταση της ομάδας. Η Επιτροπή θα παρέχει στους πρόσφυγες προπονητές και θα καλύψει τις μετακινήσεις και τα έξοδά τους.

«Καλωσορίζοντας την ομάδα ROA (Refugee Olympic Athletes) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους πρόσφυγες όλου του κόσμου. Μην έχοντας μια εθνική ομάδα για να διαγωνιστούν, χωρίς σημαία να ακολουθήσουν, χωρίς εθνικό ύμνο, αυτοί οι αθλητές- πρόσφυγες θα καλωσοριστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ολυμπιακή Σημαία και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Θα ζουν μαζί με τους υπόλοιπους 11.000 αθλητές από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές στο Ολυμπιακό Χωριό», γράφει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Η απόφαση αυτή, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Τόμας Μπαχ μας δίνει κουράγιο να ελπίζουμε ότι το καλό τελικά θα νικήσει.

The post Ομάδα αθλητών προσφύγων θα πάει στους Ολυμπιακούς στο Ρίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα