Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες μέτωπα ανά την Ελλάδα

10:24 25/8/2019 - Πηγή: iPop

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες μέτωπα ανά την Ελλάδα, έδωσαν οι πυροσβέστες, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες ελέγχου των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν το Σάββατο σε δεκάδες μέτωπα ανά την Ελλάδα, ενώ σημειώνεται ότι ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι και σήμερα, Κυριακή 25 Αυγούστου, θα είναι

πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας.

Σε ύφεση φαίνεται να είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν την Κυριακή και πλέον στο σημείο επιχειρούν 19 οχήματα με 40 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Κυθήρων: 25 #πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 #πυροσβέστες. Συνολικά επιχειρούν 40 #πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 25, 2019

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και για την οποία εκκενώθηκαν προληπτικά πέντε ξενοδοχεία της περιοχής. Η φωτιά ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Σε εξέλιξη είναι και οι φωτιές που είχαν εκδηλωθεί το Σάββατο σε Καστρίτσα Ιωαννίνων, Βροντερό Φλώρινας, Ριόλο Αχαΐας και Γύθειο Λακωνίας, ωστόσο, η κατάσταση των μετώπων είναι βελτιωμένη συγκριτικά με το Σάββατο.

Σημειώνεται ακόμη ότι το Σάββατο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο δεκάδες πύρινα μέτωπα, με τα κυριότερα αυτών στο Αιγάλεω Αττικής, τη Βάρδα Ηλείας, τα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας, τα Βασιλικά Σαλαμίνας, τον Διόνυσο Αττικής, τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και το Λακκί Λέρου.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, κληθήκαμε να επέμβουμε σε:

Keywords
Τυχαία Θέματα