Πώς να μην απογοητεύεσαι όταν ψάχνεις δουλειά

17:36 24/8/2019 - Πηγή: iPop

Η αναζήτηση δουλειάς είναι ίσως μία απ’ τις πιο δυσάρεστες στιγμές που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις στη ζωή σου. Είναι κουραστική, εξαντλητική και θα λέγαμε ένα μεγάλο «χαστούκι» για την αυτοεκτίμηση σου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να μην απογοητεύεσαι όταν ψάχνεις δουλειά και είναι ίσως αυτοί που τελικά θα σε βοηθήσουν και να τη βρεις.

Μπορεί τώρα να τελείωσες τις σπουδές σου και να απογοητεύεσαι κάθε φορά που διαβάζεις στην αγγελία της δουλειάς που σε ενδιαφέρει ότι χρειάζονται εμπειρία. Μπορεί να σταμάτησε να σε ενδιαφέρει ο κλάδος που δούλευες τόσο καιρό και να αποφάσισες να

δοκιμάσεις την τύχη σου σε κάτι που ίσως να σου αρέσει περισσότερο. Μπορεί στην παλιά σου δουλειά να έγιναν απολύσεις και περικοπές επειδή τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Οι λόγοι για τους οποίους ψάχνεις μια νέα δουλειά, μπορεί να είναι πάρα πολλοί και η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας καλούμαστε να φτιάχνουμε το βιογραφικό μας απ’ την αρχή και να το στέλνουμε όπου μπορούμε για να βρούμε μια δουλειά, η οποία φυσικά θα προτιμούσαμε να ήταν πάνω στο αντικείμενο που μας αρέσει.

Τι γίνεται, όμως, όταν η αναζήτηση εργασίας έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική, εκνευριστική και ψυχικά επίπονη;

Πώς να μην απογοητεύεσαι όταν ψάχνεις δουλειάΣκέψου πάλι το γιατί

Σκέψου πάλι γιατί ψάχνεις αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά και γιατί αποφάσισες να κάνεις εξαρχής. Γιατί προσπάθησες τόσο να φτάσεις μέχρι αυτό το σημείο που έχεις φτάσει, γιατί θέλεις μια νέα δουλειά ή γιατί δεν σε ικανοποιούσε η παλιά σου εργασία. Συχνά όταν ψάχνουμε για δουλειά, απογοητευόμαστε γιατί περνάνε απ’ το μυαλό μας σκέψεις του τύπου «πόσο καλά ήμουν πριν» και τώρα δεν έχω τίποτα. Παρόλα αυτά, αυτές οι σκέψεις δεν θα σε βοηθήσουν κάπως, γιατί υπήρχαν κάποιοι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις.

Να έχεις κοντά σου τους ανθρώπους που σε ενθαρρύνουν

Να έχεις κοντά σου τους ανθρώπους που σε ενθαρρύνουν κι αυτό είναι ίσως το μυστικό για να μην απογοητεύεσαι εύκολα για τίποτα στη ζωή. Ανθρώπους που θα σε ενθαρρύνουν να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει και ξέρουν ότι είναι αυτή που θα σε κάνει χαρούμενο. Ανθρώπους που δεν θα σε πιέσουν και το κυριότερο δεν θα σε ρωτάνε εάν ψάχνεις δουλειά και τι κάνεις για να βρεις μια δουλειά και πού έχεις στείλει το βιογραφικό σου.

Photo: Unsplash/BBH SingaporeΚάνε ένα διάλειμμα απ’ την αναζήτηση

Θα σκέφτεσαι ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν τρέχουν λογαριασμοί τους οποίους πρέπει να πληρώσεις. Παρόλα αυτά, όταν κάθε μέρα απ’ το πρωί που ξυπνάς μέχρι την ώρα που πέφτεις για ύπνο, το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να ψάχνεις για δουλειά, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην κάνεις στενάχωρες σκέψεις. Θα ήταν προτιμότερο εάν αφιέρωνες μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα στο να στέλνεις βιογραφικά και την υπόλοιπη να την αφιέρωνες σε άλλα πράγματα που δεν είχες χρόνο να κάνεις όταν δούλευες.

Ζήτα ειλικρινές feedback

Ζήτα ειλικρινές feedback είτε απ’ όσους σου παίρνουν συνέντευξη, είτε απ’ τους φίλους σου, είτε απ’ όσους εργάζονται ήδη στον κλάδο που σε ενδιαφέρει. Μπορεί να κάνεις κάτι λάθος στο βιογραφικό σου, στην αίτηση για κάποια συγκεκριμένη δουλειά ή στον τρόπο που δίνεις τις απαντήσεις σου στις συνεντεύξεις. Μόνο απ’ τα λάθη μας μαθαίνουμε και εάν κάποιος τα επισημαίνει με ευγενικό τρόπο τότε δεν χρειάζεται θα θυμώνουμε, αλλά να προσπαθήσουμε την επόμενη φορά να γίνουμε καλύτεροι.

Photo: Unsplash/Christin Hume

Το άρθρο Πώς να μην απογοητεύεσαι όταν ψάχνεις δουλειά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα