Σε 74 μεταρρυθμίσεις εστίασαν Τσακαλώτος- Σόιμπλε

15:04 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Τέλος δόθηκε στα ραντεβού Τσακαλώτου με την αυλαία να πέφτει λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, όταν έληξε η συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Ομόλογο, Β. Σόιμπλε, ο Έλληνας υπουργός.

Αξίζει να τονιστεί πως παρών στη συνάντηση Τσακαλώτου- Σόιμπλε ήταν και ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος βέβαια σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε πως δεν μετείχε στη συζήτηση των δύο αντρών.

Κανείς από τους

δύο δεν έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του ραντεβού που είχε διάρκεια περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους έφθασε ο Πολ Τόμσεν ο οποίος είναι ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσίαση του Τσακαλώτου εκτείνονταν σε 15 σελίδες και περιείχε 74 μεταρρυθμίσεις τις οποίες η Αθήνα έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Σημείωση!

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί Eurogroup.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έχει ενημερώσει μέχρι στιγμής τους Ευρωπαίους ομολόγους του για το ασφαλιστικό, για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και την ελάφρυνση του χρέους.

Τα μηνύματα που έχουν στείλει οι Ευρωπαίοι φαίνεται να είναι θετικά.

Θετικά μηνύματα από Ντάισελμπλουμ και Τζακ Λιου

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε σχετικά με τη συνάντησή του με τον Ε. Τσακαλώτο:

«Είχαμε ικανοποιητικές συνομιλίες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κοιτάξαμε μπροστά και συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αφορούν στην Ελλάδα ενόψει Eurogroup».

Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσακαλώτος-Τζακ Λιου, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είπε πως η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

The post Σε 74 μεταρρυθμίσεις εστίασαν Τσακαλώτος- Σόιμπλε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα