Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζει το Bloomberg

14:01 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Η φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να πλήξει τον τουρισμό της Τουρκίας εξηγεί σε δημοσίευμα του, ένα μόνο εικοσιτετράωρο μετά την έκρηξη, το Bloomberg.

Όπως εξηγεί το άρθρο: «Κανείς δεν είχε πέρυσι μεγαλύτερη συνεισφορά στις τουριστικές εισπράξεις της Τουρκίας από τους Ρώσους και τους Γερμανούς, που βοήθησαν να καταστεί η χώρα ο έκτος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο».

Ενώ

στη συνέχεια επισημαίνει πως: «Οι Ρώσοι δεν πηγαίνουν πλέον στα θέρετρα της Μεσογείου λόγω μια πολιτικής διαμάχης για την εμπλοκή της Μόσχας στον πόλεμο στη Συρία. Τώρα επηρεάζονται και οι Γερμανοί, με τη χώρα τους να μετρά τους περισσότερους νεκρούς ανάμεσα στα 10 θύματα της χθεσινής επίθεσης σε μια πλατεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Κωνσταντινούπολη».

Τι είπε ο Ναζ Μαζράφ;

Ο διευθυντής της Ευρώπης στην εταιρία συμβούλων Eurasia Group τόνισε:

Ο τουριστικός κλάδος θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερες απώλειες το 2016, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι Γερμανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη τουριστική ομάδα στην Τουρκία.

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Η επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφάλειας και ο αντίκτυπός της στον τουρισμό θα πλήξουν το οικονομικό κλίμα».

Αξίζει να τονιστεί πως στην επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη εστίασε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες να αποδεικνύουν ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη ήταν συγκεκριμένα οι Γερμανοί.

The post Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζει το Bloomberg appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα