Ένταση στο πολιτικό κλίμα για τις Σκουριές – Διαμαρτυρία μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος

14:41 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του διευθύνοντα σύμβουλου της πολυεθνικής εταιρείας Eldorado Gold, Paul Wright, με τους επικεφαλής των ελληνικών κομμάτων, έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση της αναστολής των επενδύσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού Paul

Wright, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, μαζί με τους βουλευτές Γιώργο Αμυρά, Κατερίνα Μάρκου και Γρηγόρη Ψαριανό.

Ο κ. Wright, επεσήμανε για ακόμα μια φορά την απογοήτευσή του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στο ζήτημα της ματαίωσης των επενδυτικών έργων στις Σκουριές Χαλκιδικής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις οικονομικές απώλειες που αυτές θα επιφέρουν στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε πως η κατασκευαστική εταιρεία Eldorado Gold ανακοίνωσε την αναβολή των επενδυτικών έργων στις Σκουριές, καθώς η εταιρεία είναι δυσαρεστημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στο ζήτημα των επενδύσεων στην περιοχή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως : «η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, επενδύσεις που θα σέβονται τη νομιμότητα, επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και κυρίως θα σέβονται την απαίτηση του ελληνικού λαού για δουλειές και την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για δουλειές», ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάψει να κρύβεται και θα πρέπει να αποφασίσει. Ο ένας δρόμος είναι οι δουλειές, ο άλλος είναι τα δανεικά. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι μεταλλωρύχοι έχουν ως βασικό αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, έπειτα από την ανακοίνωση της αναβολής των έργων στις Σκουριές.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, «η Eldorado Gold δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν και θα περιμένει μέχρι να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας από το υπουργείο».

Αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην εταιρεία από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κ. Θεωδορακόπουλος, υπογράμμισε πως αυτά επιβλήθηκαν έπειτα από ελέγχους έργων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2012-2014, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά του, για την επιβολή τους, λίγο μετά από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold στην Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε αναφορικά με τις αντιδράσεις του αρμόδιου Έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη, πως ο ίδιος κατηγορεί την Εldorado Gold «για πολιτικό σόου». Σε συνέντευξη του το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην εταιρεία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έστελνε εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση».

photos:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ένταση στο πολιτικό κλίμα για τις Σκουριές – Διαμαρτυρία μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα