«Δεν ήταν στόχος της βομβιστικής επίθεσης οι Γερμανοί τουρίστες» τονίζει ο υπ.Εσωτερικών- Συνεχίζονται οι συλλήψεις (video)

13:23 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη εστίασε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες να αποδεικνύουν ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη ήταν συγκεκριμένα οι Γερμανοί.

Ο Τόμας Ντε Μεζίερ σχολίασε την φονική επίθεση κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του από την Τουρκία.

Ενώ πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει λόγος οι Γερμανοί να αναβάλουν ταξίδια που έχουν προγραμματίσει στην Τουρκία.

Αξίζει να τονιστεί πως στα χέρια της Τούρκικης

αστυνομίας βρίσκονται τρεις Ρώσοι, μετά την επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη και στέρησε την ζωή σε δέκα άτομα.

Οι τρεις άντρες κρατούνται στην Κωνσταντινούπολη. Οι έρευνες για διασυνδέσεις τους με το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί που ακριβώς έγιναν οι συλλήψεις οι οποίες, όμως, έχουν επιβεβαιωθεί ήδη από το ρώσικο προξενείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία σε μια πρώτη έρευνα που έγινε στα οικήματα των υπόπτων έχει κατασχέσει έγγραφα.

Τι υπογραμμίζουν οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες;

Οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες εξηγούν πως στις 17 Δεκεμβρίου πρώτη φορά και η δεύτερη στις αρχές του μήνα είχαν προειδοποιήσει για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι αξιωματικοί είχαν επικοινωνήσει με το γραφείο του ΝΑΤΟ, πρεσβείες και κτίρια και είχαν τονίσει πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να αυξηθούν.

Μια ακόμα σύλληψη το βράδυ της Τρίτης:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, ένας ύποπτος συνελήφθη στην Τουρκία την Τρίτη το βράδυ σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Αν και δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία του δράστη ο υπουργός Εφκάν Αλά τόνισε:

Το όνομα του συλληφθέντος δεν συγκαταλέγεται σε λίστες με πιθανούς πράκτορες ή υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του βομβιστή, Ναμπίλ Φαντλί:

The post «Δεν ήταν στόχος της βομβιστικής επίθεσης οι Γερμανοί τουρίστες» τονίζει ο υπ.Εσωτερικών- Συνεχίζονται οι συλλήψεις (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα