Ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής πολιτικής

15:29 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρώτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Έχοντας ως βασικό αντικείμενο τα αναγκαία βήματα και τις απαιτούμενες κυβερνητικές ενέργειες, για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι λεπτομέρειες της υλοποίησης

της συμφωνίας, η οποία υπογράφτηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Μαρτίου, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή γύρω από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όπως και το θέμα παροχής ασύλου των προσφύγων, με τον κυβερνητικό στόχο να θέτει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός 10 ημερών για κάθε πρόσφυγα.

Σημειώνεται πως αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε στους δημοσιογράφους, θα ακολουθήσουν αργότερα επίσημες ανακοινώσεις, σχετικά με το τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν δράσεις για την αποσυμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά, απάντησε θετικά.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα το συμβούλιο έβαλε τα πάντα σε μια σειρά και ελήφθησαν αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. «Δεν ήταν μια έκτακτη συνεδρίαση» επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως «δεν τέθηκε θέμα φόβου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες».

Στο διάρκειας τριών ωρών κυβερνητικό συμβούλιο προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, δεν συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο σε σύνοδο υπουργών Άμυνας.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής πολιτικής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα