Άγνοια για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες δηλώνει ο Salah Abdeslam

14:15 24/3/2016 - Πηγή: iPop

O Salah Abdeslam δηλώνει πως δεν γνώριζε τίποτα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος ζητά από τις βελγικές εισαγγελικές αρχές, την άμεση έκδοσή του στη Γαλλία.

Την άμεση έκδοσή του στις γαλλικές αρχές ζητά ο Salah Abdeslam, ο οποίος οδηγήθηκε νωρίτερα στις βελγικές εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να καταθέσει, έπειτα από την πρόσφατη

σύλληψή του. Ο συνήγορός του Sven Mary, ισχυρίζεται πως ο πελάτης του δεν γνώριζε τίποτα για τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, που στοίχισαν τη ζωή σε 31 άτομα.

Ο αριθμός των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων, είναι 31 άτομα, ενώ οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 300, με 61 απ’ αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων, με την υπουργό Υγείας του Βελγίου, να επισημαίνει, πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ο Abdeslam, η ακρόαση του οποίου αναβλήθηκε τελικά για τις 7 Απριλίου, συναινεί στην έκδοσή του στη Γαλλία «το συντομότερο δυνατόν».

He won't fight extradition & we ask lawyer how Abdeslam reacted when heard about Brussels attacks pic.twitter.com/6vZju1WWZh

— Paraic O'Brien (@paraicobrien) March 24, 2016

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επιθέσεις των Βρυξελλών.

Νέες αποκαλύψεις για τα ταξίδια του Ibrahim el-Bakraoui

Σύμφωνα με το Reuters, ο τρομοκράτης Ibrahim el-Bakraoui, ένας εκ των τριών δραστών, της επίθεσης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχε συλληφθεί στις 14 Ιουλίου και απελάθηκε στην Ολλανδία, βέβαια, τον Αύγουστο επέστρεψε στην Τουρκία και απελάθηκε ξανά.

Μάλιστα εφημερίδα της Τουρκίας δημοσίευσε και την φωτογραφία του διαβατηρίου του:

Στο μεταξύ επί ποδός βρίσκονται συνεχίζουν να βρίσκονται οι άνδρες της αστυνομίας του Βελγίου, οι οποίοι συνεχίζουν ν’ αναζητούν το δεύτερο βομβιστή του μετρό, που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο. Στη δημοσιότητα μάλιστα την Πέμπτη δόθηκε και το σκίτσο του.

Οι τελευταίες πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι ο Najim Laachraoui είναι ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου καθώς βρέθηκε DNA του στο σημείο των εκρήξεων.

Ο Najim Laachraoui ήταν ειδικός στην κατασκευή βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών και μάλιστα θεωρείται ότι εκείνος κατασκεύασε τους μηχανισμούς που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι.

Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά και με τους στόχους που είχαν οι δράστες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βελγικό Μέσο DH, οι δράστες των Βρυξελλών είχαν ως αρχικό στόχο πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου.

Όπως μεταδίδει το DH, οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες video στο οποίο οι δράστες κατέγραφαν το τί έκανε ο διευθυντής των εγκαταστάσεων.

Τι άλλο γνωρίζουμε για τους δράστες;

Τα αδέλφια Khalid και Ibrahim el-Bakraoui έχουν αναγνωριστεί ως οι καμικάζι των επιθέσεων στο Μετρό και το αεροδρόμιο αντίστοιχα. Οι δύο Βέλγοι αναζητούνταν ήδη από την αστυνομία λόγω ύποπτων διασυνδέσεων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Ο Ibrahim Bakraoui συνελήφθη και απελάθηκε στην Ολλανδία από την Τουρκία το καλοκαίρι του 2015», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Η Τουρκία δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει το Βέλγιο ότι ήταν ύποπτος ξένος μαχητής.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο δράστης δεν είχε απελαθεί στο Βέλγιο αλλά στην Ολλανδία.

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Άγνοια για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες δηλώνει ο Salah Abdeslam appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα