Όλη η έμπνευση από το Ted Talk: Το καλύτερο δώρο που (επέ)ζησα!

20:26 7/11/2021 - Πηγή: iPop

Πάρε ένα λεπτό και αν θες κάνε μια άσκηση. Απάντησε σε αυτήν την ερώτηση: «Τι είναι αυτό που σου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο για να μην τα παρατήσεις; Να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να ζήσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν για εσένα». Χρειαζόμουν έμπνευση από Ted talk και την έλαβα μέσα από το βίντεο της Stacey Kramer στην σκηνή του Ted . Ένα βίντεο που αξίζει να διαθέσεις το χρόνο σου , είναι από αυτά που συχνά λέω Life

changing.

Περαστικοί και μόνοι

Ερχόμαστε μόνοι, φεύγουμε μόνοι και ζούμε σαν περαστικοί. Κανείς δεν μένει εδώ για πάντα, ούτε γνωρίζει ποιο θα είναι το τέλος του. Θεωρούμε την παραμονή μας σε αυτήν την γη αιώνια, μέχρι που μια μέρα χτυπά ένα τηλέφωνο και πατάς ένα μεγάλο Pause στη ζωή σου για λίγο, μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει, να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να κάνεις όλα όσα πρέπει να κάνει για να επιβιώσεις. Γιατί αυτό είναι το νούμερο ένα ζητούμενο, η επιβίωση (και το δεύτερο η αγάπη).

Αν δεν έρθεις κοντά στον θάνατο δεν το καταλαβαίνεις, δεν το νιώθεις στο πετσί σου. Τρέχεις συνεχώς σε ένα αόρατο διάδρομο σαν αυτό που τρέχουν τα ποντίκια, σε μια διαδρομή που μοιάζει να μην έχει αρχή αλλά ούτε και τέλος. Εμένα αυτό μου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο! Δεν ήρθα κοντά στο θάνατο η ίδια αλλά έχασα αγαπημένους μου ανθρώπους και κατάλαβα ότι έχουμε όλοι μας ημερομηνία λήξης.

Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις;

The best gift I ever survived

Το βιντεάκι της Stacey Kramer που μου έδωσε όλη την έμπνευση που χρειαζόμουν. Μιλά για την περιπέτεια με τον όγκο στον εγκεφάλου που διαγνώσθηκε. Το πόσο πολύ άλλαξε τη ζωή της, το πώς πήρε μια άδεια αρκετών εβδομάδων, το πώς ένιωσε την αγάπη των ανθρώπων γύρω της, το πόσο εκτίμησε τη ζωή εκ νέου.

Είναι ένα δώρο η ζωή και το ξεχνάμε. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις οτιδήποτε. Και η Stacey και πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω είχαν σχέδια που άφησαν στην άκρη για να παλέψουν για τη ζωή τους.

Μήπως έχεις και εσύ τρελά όνειρα; Αν ναι πολύ καλά κάνεις. Πώς ο οραματισμός θα σε βοηθήσει να τα εκπληρώσεις

Η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα

Δεν υπάρχουν κατάλληλες στιγμές, δεν υπάρχει όταν θα είμαι έτοιμος, δεν υπάρχει άστο για αύριο. Το αύριο είναι αβέβαιο, το χθες έφυγε, το μόνο που έχουμε είναι το τώρα. Βάλε κάτω όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, φτιάξε τις στρατηγικές σου, μάθε, διάβασε, μην αφήσεις πέτρα που να μην σηκώσεις, αν δεν φτάσεις εκεί που είναι ο τελικός σου προορισμός. Είτε πρόκειται για την εργασία, το σπίτι, τη γυναίκα, τον άντρα, το ταξίδι, το αυτοκίνητο των ονείρων σου. Μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που σου αξίζει. Η κατάλληλη ώρα είναι τώρα!

Συχνά λαμβάνω έμπνευση από Ted talk και η ιστορία αυτή όμως με συγκλόνισε! Το ξέρω ότι κάποιοι αποφεύγουν αυτό το σκεπτικό, ίσως από φόβο, ίσως γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους ζωής και το καταλαβαίνω εν μέρει. Είναι εύκολο και δεν θα προκαλέσει πόνο. Ο πόνος των ματαιωμένων σχεδίων θα μοιάζει πολύ μεγαλύτερος αν δεν δράσουμε όταν μπορούμε.

Να είμαστε όλοι καλά να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα!

Η μεταμέλεια φοράει ξυλοπάπουτσα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Πώς να θέσω σωστά τους στόχους που θέλω να πετύχω το 2021;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλη η έμπνευση από το Ted Talk: Το καλύτερο δώρο που (επέ)ζησα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα