Είναι τα κεριά βλαβερά για την υγεία του σκύλου σου;

17:04 7/11/2021 - Πηγή: iPop

Το χειμώνα συνηθίζουμε να ανάβουμε αρωματικά κεριά για να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας που να ταιριάζει με την χουχουλιάρικη διάθεση του καιρού. Ωστόσο, έχει αναρωτηθεί ποτέ εάν τα κεριά κάνουν κακό στον σκύλο σου; Λοιπόν, σου έχουμε κάποια καλά και κάποια κακά νέα.

Τα καλά νέα είναι πως τα κεριά είναι βλαβερά για τους σκύλους μόνο εάν περιέχουν συγκεκριμένα

συστατικά ή καταναλώνονται σε μεγάλα κομμάτια. Τα κακά νέα είναι πως εάν τα σκυλιά φάνε κερί μπορεί να έχουν κάποια σοβαρά πεπτικά προβλήματα. Το μέγεθος ενός σκύλου, η ποσότητα του κεριού που έχει καταπιεί ή εισπνεύσει, τα συστατικά που εμπλέκονται και οι υπάρχουσες συνθήκες υγείας του σκύλου είναι παράγοντες που καθορίζουν το πόσο σοβαρή θα είναι η κατάσταση.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βλάπτει τον σκύλο σου

Είναι τα κεριά βλαβερά για τους σκύλους;

Δηλητηριώδη συστατικά κεριών

Τα αιθέρια έλαια είναι υγρές ενώσεις υψηλής συγκέντρωσης που παράγονται από φυτά. Συχνά χρησιμοποιούνται για να δώσουν στα κεριά δυνατά, νόστιμα αρώματα. Δυστυχώς, τα αιθέρια έλαια είναι πολύ τοξικά για τους σκύλους. Το VCA Ark Animal Hospital λέει ότι το δέντρο τσαγιού, η μέντα, το πεύκο, η κανέλα και τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών είναι μερικά από τα πιο επιβλαβή. Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστό ότι προκαλούν βλάβη στο συκώτι και το νευρικό σύστημα στους κυνόδοντες, για να μην αναφέρουμε ότι μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο στόμα και το λαιμό.

Pexels

Τα αρωματικά κεριά δεν είναι απαραίτητα βλαβερά για τα σκυλιά εάν τα εισπνέουν, αλλά ακριβώς όπως μερικοί άνθρωποι, υπάρχουν ορισμένα ζώα που μπορεί να είναι λίγο πιο ευαίσθητα στις μυρωδιές. Σκύλοι με παθήσεις όπως άσθμα ή μειωμένη αναπνοή δεν πρέπει να εκτίθενται σε κεριά. Ένα δυνατό άρωμα θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εάν παρατηρήσεις ότι ο σκύλος σου φτερνίζεται, βήχει, έχει φαγούρα ή υπερβολικά υγρά μάτια, μπορεί να είναι αλλεργική αντίδραση σε ένα κερί.

Το κερί παραφίνης είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αποφεύγετε. Τα κεριά μαζικής παραγωγής συνήθως κατασκευάζονται με κερί παραφίνης που εκπέμπει καρκινογόνες ουσίες όταν καίγεται. Τα μικρά σκυλιά θα είναι επίσης πιο ευαίσθητα σε ασθένειες ή μολύνσεις, καθώς το σώμα τους είναι μικρότερο μπορεί να έχουν χειρότερη αντίδραση από μια μεγαλύτερη ράτσα.

Τα καλύτερα κεριά για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων

Προτίμησε κερί σόγιας, κερί καρύδας ή κεριά από κερί μέλισσας. Όχι μόνο είναι καλύτερα για το αναπνευστικό σύστημα όλων, αλλά επίσης διασπώνται πιο εύκολα εάν ο σκύλος τα καταπιεί κατά λάθος. Τα βαμβακερά φυτίλια είναι επίσης ιδανικά. Τα κεριά χωρίς άρωμα παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο εάν ο σκύλος σας έχει διαγνωστεί με άσθμα ή αναπνευστικά προβλήματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι τα κεριά βλαβερά για την υγεία του σκύλου σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είναι τα κεριά βλαβερά για την υγεία του σκύλου σου;,