Είναι το κατοικίδιο σου έτοιμο να υποδεχτεί παρέα στο σπίτι;

15:05 8/9/2019 - Πηγή: iPop

Πώς θα φέρεις ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι; Θέλεις εδώ και καιρό να υιοθετήσεις κι έναν δεύτερο σκύλο ή μια γάτα αλλά σκέφτεσαι πώς θα συνυπάρξει με το κατοικίδιο που έχεις ήδη στο σπίτι; Αυτά είναι τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι το κατοικίδιο σου είναι OK με το φέρεις ένα νέο μέλος στην οικογένεια σας.

Πώς θα φέρεις ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι και πώς θα το γνωρίσεις σε αυτό που έχεις ήδη, προκειμένου να μην το κάνεις να αισθανθεί ότι το αμελείς; Είναι σημαντικό να εισάγεις το κατοικίδιο σου στα άλλα κατοικίδια προσεκτικά και το κυριότερο σταδιακά, να τα κάνεις να αισθανθούν

απ’ την αρχή ότι είναι φίλοι και ότι θα μένουν πλέον μαζί.

Είναι φυσικά πιο εύκολο να φέρεις ένα κουταβάκι σε έναν σκύλο, παρά μια γατούλα, αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν σημάδια που μπορείς να παρατηρήσεις για να καταλάβεις εάν ο σκύλος ή γάτα σου είναι έτοιμα για ένα νέο κατοικίδιο. Ποια είναι αυτά;

Πώς θα φέρεις ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι;Δείχνουν να χρειάζονται έναν φίλο

Λείπεις πολλές ώρες απ’ το σπίτι και έχεις παρατηρήσει ότι ο σκύλος ή γάτα σου νιώθει μοναξιά και ότι έχει ανάγκη για λίγη παρέα, για λίγο παιχνίδι και για λίγη επικοινωνία. Πώς θα το καταλάβεις αυτό; Εάν για παράδειγμα, ο σκύλος σου είναι ιδιαίτερα δραστήριος, θέλει συνέχεια να παίζει μαζί σου ή με άλλους ανθρώπους γύρω του, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι λίγη παρέα στο σπίτι θα του κάνει καλό. Ένας άλλος τρόπος είναι να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά του σκύλου σου όταν βγαίνετε βόλτα και συναντά άλλους σκύλους στο πάρκο. Είναι έτοιμοι να παίξουν μαζί του ή τους αποφεύγουν και στέκονται κοντά σου;

Πόσο καλά είναι εκπαιδευμένο το κατοικίδιο σου;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα κατοικίδια που είναι καλά εκπαιδευμένα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αγκαλιαστούν πιο εύκολα απ’ το άλλο κατοικίδιο. Όταν φέρεις έναν νέο σκύλο στο σπίτι, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σε ακούει ακόμη, αλλά θα μπορεί να παρατηρεί το άλλο κατοικίδιο σου. Δύο σκυλιά σε ένα σπίτι που δεν ακούνε σε όσα τους λες, μπορεί να φαντάζει με χάος, παρόλα αυτά όταν το ένα από αυτά είναι καλά εκπαιδευμένο, θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Unsplash/Gulyás BiankaΖητά συνεχώς την προσοχή σου;

Όταν έχεις ένα μόνο κατοικίδιο, αυτό είναι λογικό να ζητά την προσοχή σου, να θέλει χάδια και παιχνίδια όλη την ώρα, αλλά και να θεωρεί ότι όλο το σπίτι του ανήκει. Φέρνοντας, όμως, ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι σημαίνει ότι η προσοχή σου θα μοιραστεί ανάμεσα στους δυο. Τα κατοικίδια που ζηλεύουν και παρατηρούν συνέχεια τον χρόνο που τους αφιερώνεις, πιθανόν να μην χαρούν ιδιαίτερα όταν φέρεις στο σπίτι ένα νέο μέλος. Παρόλα αυτά, εάν σε ακολουθούν παντού, όταν έρθει στο σπίτι ο νέος τους φίλος, ίσως αποφασίσουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο και σε εκείνον.

Πόσο χρονών είναι;

Εάν ο σκύλος ή γάτα σου είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ίσως να στεναχωρηθούν λίγο που θα φέρεις στο σπίτι ένα νέο κατοικίδιο κι αυτό γιατί τα ζωάκια σε μικρότερη ηλικία προσαρμόζονται πιο εύκολα στις αλλαγές από ότι τα ηλικιωμένα. Ωστόσο, ένας σκύλος σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να σε εκπλήξει και να εκτιμήσει ιδιαιτέρως που του έφερες παρέα στο σπίτι.

Όπως κι εάν έχει, εάν αποφάσισες να φέρεις ένα νέο κουτάβι ή μια μικρή γατούλα στο σπίτι, φρόντισε να δίνεις έξτρα αγκαλιές και χάδια στο άλλο σου κατοικίδιο, για να μην νομίζει ότι τον έχεις ξεχάσει!

Διάβασε ακόμη:

Πώς να βοηθήσεις τον σκύλο σου όταν λείπεις όλη μέρα στη δουλειά

Photo: Unsplash/sergio souza

Το άρθρο Είναι το κατοικίδιο σου έτοιμο να υποδεχτεί παρέα στο σπίτι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα