Όλα τα λεφτά τους πισω… οι καναλάρχες! (Αρκεί να εξυπηρετούν τις οφειλές στο δημόσιο)

12:56 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Όλα τα λεφτά τους πισω… οι καναλάρχες! (Αρκεί να εξυπηρετούν τις οφειλές στο δημόσιο), αυτό τουλάχιστον ορίζει η τροπολογία που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή της πρώτης δόσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με την τροπολογία η επιστροφή των 85 εκατομμυρίων που είχαν καταθέσει οι 4 υπερθεματιστές θα επιστρέψουν κατόπιν αυτεπάγγελτης παρακράτησης ή συμψηφισμού των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά

ταμεία που δεν έχουν μπει σε ειδική ρύθμιση. Η ίδια τροπολογία, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (κύρωση αγροτικής συμφωνίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν), προβλέπει επίσης ότι δεν επιστρέφονται ποσά που έχουν ήδη παρακρατηθεί ή συμψηφιστεί. Ακόμη διασαφηνίζεται ότι για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, τα ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα στους ανωτέρω ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος (συνολικού ύψους 85 εκ. ευρώ περίπου) παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

Επίσης, δεν επιστρέφονται ποσά, τα οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης, ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

Όπως σημειώνει το ΓΛΚ, από τις προτεινόμενες διατάξεις, προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δαπάνη από την επιστροφή στους δικαιούχους κατά τα ανωτέρω του ποσού της πρώτης δόσης του τιμήματος, κατά το μέρος που δεν παρακρατείται ή συμψηφίζεται και δεν επιστρέφεται ως ήδη παρακρατηθέν ή συμψηφισθέν.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία όπως κατατέθηκε:Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Όλα τα λεφτά τους πισω… οι καναλάρχες! (Αρκεί να εξυπηρετούν τις οφειλές στο δημόσιο) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα