Καήκαμε! Τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών

12:11 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Καήκαμε! Τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών τα οποία είναι ανασφάλιστα ή/και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

2,2 εκατο μμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα λάβουν το μπιλιετάκι από το υπουργείο Οικονομικών με τα τσουχτερά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα και για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Οι ιδιοκτήτες των χημάτων θα κληθούν να πληρώσουν σε μόλις 8 ημέρες.

Τα ποσά των προστίμων ξεκινούν από 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

και μπορεί να φτάσουν ως και τα 650 ευρώ συνολικά ενώ για τα ανασφάλιστα οχήματα το πρόστιμο είναι 250 ευρώ. Το ειδοποιητήριο θα φτάσει μέσω Taxis.

Στο στόχαστρο των υπηρεσιών του Υπουργείου έχουν τεθεί 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ενός ανασφάλιστου οχήματος ή που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ δεν πλληρώσει εμπρόθεσμα το πρόστιμο αυτόματα υπάρχουν προσαυξήσεις φτάνοντας τα 500 ευρώ. Παράλληλα οι αρχές θα προχωρήσουν σε αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες που αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια είναι όσοι έχουν όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/1996 και έπειτα. Για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, οι οποίοι υπολογίζονται σε 500.000, αναμένεται να παραλάβουν πολύ αργότερα τα πρόστιμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει το μητρώο.

The post Καήκαμε! Τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα