Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα …τουλάχιστον στον τουρισμό!

09:53 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα …τουλάχιστον στον τουρισμό με αποτέλεσμα η ηλιόλουστη χώρα μας να είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς.

Στις απόλυτα top τάσεις του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται η Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση του ενδιαφέροντος των Γερμανών τουριστών, μία θέση κάτω δηλαδή από τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Την Πέμπτη ανοίγει τις πόρτες της η 51η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του

Βερολίνου (ΙΤΒ), στην οποία συμμετέχουν φέτος 10.000 εκθέτες από 180 χώρες του κόσμου.

«Πολλοί Γερμανοί έκλεισαν αυτή τη φορά τις κύριες διακοπές τους νωρίτερα απ΄ ότι συνήθως, εν μέρει τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς» επισημαίνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου Νόρμπερτ Φίμπιγκ και εξηγεί πως η Ισπανία γι’ ακόμα μία φορά αποτελεί τον top προορισμό για τους Γερμανούς και πως μεγάλο πλήγμα έχει η Τουρκία στην οποία ο τζίρος των τουριστικών γραφείων για κρατήσεις προς την Τουρκία ήταν μειωμένος κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

3.800 πτήσεις από Γερμανία στην Ισπανία μόνο τον Ιούλιο

Γι’ ακόμα μία φορά η Ισπανία παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός και ειδικότερα η Μαγιόρκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον για τον ερχόμενο Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί 3.800 πτήσεις προς τις Βαλεαρίδες, από 22 γερμανικά αεροδρόμια. Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 100 αεροπλάνα θα απογειώνονται καθημερινά με κατεύθυνση τη δυτική Μεσόγειο.

Μεγάλο πλήγμα για την Τουρκία

Ο τζίρος των τουριστικών γραφείων για κρατήσεις προς την Τουρκία ήταν μειωμένος κατά 58% σε σχέση με πέρυσι. Μείωση πάνω στην ήδη πολύ μεγάλη μείωση που είχε καταγραφεί πέρσι. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη σεζόν καταγράφηκε μείωση 40% σε σχέση με το 2015. Οι δηλώσεις Ερντογάν περί ναζιστικών μεθόδων με αφορμή την ακύρωση προεκλογικών συγκεντρώσεων του AKP στη Γερμανία, σίγουρα δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά, οι Γερμανοί απέφυγαν μαζικά την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία, η οποία το 2015 ήταν ακόμα ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Γερμανών.

The post Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα …τουλάχιστον στον τουρισμό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανοί, Ελλάδα …τουλάχιστον,germanoi, ellada …toulachiston