Όλα όσα δεν ξέρεις ότι συμβαίνουν στο σώμα σου και το μυαλό σου όταν χάνεις κιλά!

19:11 28/9/2020 - Πηγή: iPop

Αν έχεις προσπαθήσει έστω για μία φορά στη ζωή σου να ακολουθήσεις κάποια διατροφή για να ξεκινήσεις να χάνεις κιλά, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι! Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν κάνει δίαιτα και έχουν χάσει κιλά καταλήγουν μέσα σ’ ένα χρόνο -το περισσότερο- να τα ξαναβάλουν!  Γιατί αυτό θεωρείται δεδομένο και τι συμβαίνει στο σώμα σου και το μυαλό σου όταν χάνεις κιλά;

Μια πολύπλοκη σειρά πιθανών λόγων κρύβονται πίσω από τη δυσκολία μας να διαλύσουμε το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος, όπως ο μεταβολισμός μας που έχει επιβραδυνθεί, η όρεξη μας η οποία αλλάζει και βλέπουμε

μια δίαιτα ως βραχυπρόθεσμη λύση αντί να κάνουμε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες επιλογή για τη ζωή μας.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν αμέτρητα οφέλη από το να χάσεις κιλά:

Βελτίωση της μνήμηςΜείωση του ποσοστού κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεωνΒελτίωση των επιπέδων σακχάρων στο αίμαΒελτίωση της δομής των κόκκαλωνΒελτίωση της ψυχολογίαςΝεότερη και πιο καθαρή επιδερμίδαΒελτίωση του ύπνουΑύξηση της σεξουαλικής επιθυμίαςΜείωση του ποσοστού εμφάνισης καρκίνου του στήθουςΟικονομία!

Και μπορεί να σκέφτεσαι “ποιος ο λόγος να συζητάμε ξανά και ξανά τα ίδια αφού καταλήγουμε στο ότι οι δίαιτες δεν βοηθάνε” και να αναρωτιέσαι εφόσον έχεις δοκιμάσει τα πάντα τι άλλο μένει… αλλά θα σου πούμε ότι υπάρχουν και άλλα καθώς όσο καλύτερα αντιλαμβάνεται κάποιος την κατάσταση τόσο καλύτερα μπορεί και να την διαχειριστεί ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Αν κατανοήσεις τον μηχανισμό μυαλό-στομάχι θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για τις μικρές πείνες και θα μπορείς να σταματήσεις τον εαυτό σου πριν αποτύχει και ορμήξει στις σοκολάτες!

Μπορούμε να βρούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον John Gunstad, καθηγητή του τμήματος Ψυχολογίας του Kent State University, ο οποίος ασχολείται με έρευνα για το πώς το να χάνεις κιλά επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Τι συμβαίνει στο σώμα και τον εγκέφαλό σου όταν χάνεις κιλά;

Στο παραπάνω video, το οποίο βασίζεται στην έρευνα του Gunstad βλέπουμε αναλυτικά τι συμβαίνει στο σώμα και το μυαλό μας όταν χάνουμε κιλά και πιο συγκεκριμένα μαθαίνουμε το τι συμβαίνει στο υποσυνείδητο μας!

Χωρίς αμφιβολία η πρώτη βδομάδα είναι παιχνιδάκι! Θα χάσεις εύκολα κιλά!

Την δεύτερη εβδομάδα τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς ο μεταβολισμός μειώνει την λειτουργία του και καίει λιγότερες θερμίδες.

Το χειρότερο είναι η ορμόνη “λεπτίνη”. Η λεπτίνη, η λεγόμενη ορμόνη κορεσμού, εκκρίνεται από τα κύτταρα του λίπους στην κυκλοφορία του αίματος όταν έχουμε φάει αρκετά.

Όσο το λίπος απομακρύνεται από τον οργανισμό, τόσο λιγότερα κύτταρα λίπους υπάρχουν στο αίμα οπότε μειώνεται και η λεπτίνη.

Eγκεφαλικές εξετάσεις παχύσαρκων ασθενών που είχαν χάσει το 10% του σωματικού βάρους τους αποκάλυψαν ότι λιγότερη λεπτίνη οδηγεί σε αυξημένη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την επιθυμία μας να φάμε

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Καλά μάντεψες! Αυξάνεται η όρεξη για φαγητό και για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα δεδομένα ο οργανισμός ζητάει τροφές υψηλές σε θερμίδες καθώς ο εγκέφαλος πρέπει να επιστρέψει τα επίπεδα της λεπτίνης στα κανονικά επίπεδα!

Και ναι, αυτή είναι η στιγμή της τεράστιας εσωτερικής μάχης για να αρνηθείς τους λουκουμάδες, τις κρέπες και τις πίτσες! Αλλά πρέπει να αρνηθείς, καθώς είναι απλά παιχνίδια του μυαλού σου και να συνεχίσεις την προσπάθεια καθώς ακόμα και η μικρότερη μείωση του σωματικού βάρους βοηθάει πολύ στην βελτίωση της υγείας σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα δεν ξέρεις ότι συμβαίνουν στο σώμα σου και το μυαλό σου όταν χάνεις κιλά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα