Οικογενειακές διακοπές | Οδηγός επιβίωσης

15:39 11/7/2020 - Πηγή: iPop
| Οδηγός| Οδηγός

Οι οικογενειακές διακοπές για κάποιους φαντάζουν όνειρο και για κάποιους άλλους που έχουν ανάγκη από χώρο, χαλάρωση και χρόνο με τον εαυτό τους όχι το πιο ιδανικό σενάριο. Όμως υπάρχει ο οδηγός επιβίωσης στις οικογενειακές διακοπές που θα σε κάνει να το σκέφτεσαι μόνο θετικά!

Οικογενειακές διακοπές | Οδηγός επιβίωσηςΝα είσαι προετοιμασμένη για τις καθυστερήσεις

Στις οικογενειακές διακοπές είναι κανόνας ότι όλα παίρνουν μία καθυστέρηση παραπάνω και είναι απολύτως λογικό εφόσον δε

μιλάμε για ένα άτομο! Πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστον 20′ παραπάνω για το κάθε παιδί. Αν όμως το κάνεις από πριν τότε θα δεις ότι δε θα υπάρχει λόγος για άγχος. Οι διακοπές σας θα ξεκινήσουν με το που ξυπνήσετε για το ταξίδι!

Κράτα αναμνηστικά

Να φωτογραφίζεις τις όμορφες στιγμές. Οι οικογενειακές διακοπές έχουν πολύ όμορφες στιγμές που θα θες να θυμάσαι. Δε σου λέω φυσικά να είσαι με το κινητό στο χέρι γιατί τότε πάει το carpe diem περίπατο! Αλλά μπορείς να τα κάνεις και τα δύο, έτσι θα έχεις το χειμώνα να σκέφτεσαι τις υπέροχες διακοπές που έκανες το καλοκαίρι και να παίρνεις δύναμη!

Unsplash/ Weiqi XiongΦρόντισε να έχεις προμήθειες

Τα παιδιά στις διακοπές με τόσο παιχνίδι και ξεφάντωμα πεινάνε.. συνέχεια! Το ίδιο όμως ισχύει και για σένα που τα κυνηγάς από πίσω ή παίζεις μαζί τους. Γι’ αυτό αν θες να γλιτώσεις από το γνωστό σε όλους μας ” Μαμά, πεινάω” , ” Μαμά, διψάω” φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό, φρούτα και ξηρούς καρπούς μέχρι να γυρίσετε στο σπίτι και να φάτε το γεύμα σας. Θα με θυμηθείς!

Μην σταματήσεις να αθλείσαι

Ναι το ξέρω, οι διακοπές είναι για ξεκούραση. Ιδανικά θα ήθελες να κάθεσαι σε μία ξαπλώστρα στην παραλία και να μη κάνεις απολύτως τίποτα! Όμως, πρέπει να φροντίζεις να κάνεις έστω μισή ώρα την ημέρα λίγη γυμναστική όπως κολύμπι ή περπάτημα ή ακόμα και κάποιες ασκήσεις. Πίστεψε με θα είσαι πιο ξεκούραστη μετά και να ξέρεις δεν πιάνεται το “κυνηγούσα όλη μέρα τα παιδιά άρα γυμνάστηκα”. Η γυμναστική θέλει να έχεις χρόνο με τον εαυτό σου.

Δεν πειράζει αν πάρεις πολλά πράγματα στις αποσκευές

Είναι ένα άγχος που ΔΕΝ σου χρειάζεται. Τι πειράζει αν πάρεις παραπάνω πράγματα και χρειαστείτε τα μισά; Δε πειράζει! Όπως δε πειράζει και αν ξεχάσετε κάτι (όχι κάποια συσκευή στην πρίζα, εννοώ κάποιο αντικείμενο), αν το χρειαστείτε μπορείτε να αγοράσετε ένα άλλο. Αν και γενικά πιστεύω ότι τα απαραίτητα δε γίνεται να τα ξεχάσεις!

Πιστεύω ότι αν ακολουθήσεις τα παραπάνω οι οικογενειακές διακοπές θα σου φαίνονται πάντα όνειρο και μάλιστα ένα όνειρο που μπορείς να κάνεις κολάζ στον τοίχο του σπιτιού σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πώς να κάνεις τις πιο χαρούμενες διακοπές

Photo: Freepik

Το άρθρο Οικογενειακές διακοπές | Οδηγός επιβίωσης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα