Οι βασικές συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάs σας

19:31 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Η υγεία της καρδιάς απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή, απειλεί με καρδιακές παθήσεις μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνεις κανείς προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών νοσημάτων και παθήσεων, ιδιαίτερα αν τεθεί στο επίκεντρο της προσοχής ο τρόπος ζωής, η διατροφή, και η σωματική άσκηση. Στα παραπάνω θα πρέπει συμπεριληφθεί φυσικά στα υπόψιν και το οικογενειακό ιστορικό αλλά και παθήσεις που συνδέονται με τα καρδιακά νοσήματα, όπως είναι

ο διαβήτης, αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως είναι το άγχος και το στρες.

Υγιεινή διατροφή

Η σωστή διατροφή βοηθά στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή άφθονα λαχανικά και φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια και φυσικά όσπρια και ελαιόλαδο. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος και υψηλά επεξεργασμένων τροφών.

Σωματική άσκηση

Η καρδιά, όπως όλοι οι μυς του ανθρώπινου οργανισμού, χρειάζεται άσκηση προκειμένου να διατηρεί την καλή της λειτουργία, έτσι ώστε να αντλεί αποτελεσματικά το αίμα σε κάθε παλμό της. Με 30 λεπτά, καθημερινής και μέτριας σωματικής άσκησης, μπορείτε να είστε σίγουροι πως θωρακίζετε την υγεία της καρδιά σας.

Διακοπή καπνίσματος

Το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο σημαντικό στοιχείο, προκειμένου να προστατέψετε την υγεία της καρδιάς σας. Οι καπνιστές, παρουσιάζουν διπλάσιες πιθανότητες, εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων απ’ότι οι μη καπνιστές. Με τη διακοπή ωστόσο του καπνίσματος, μειώνονται αυτόματα και οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακών επεισοδίων όπως είναι το έμφραγμα.

Παρακολούθηση οικογενειακού ιστορικού

Πληροφορηθείτε σχετικά με το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας και αν αυτό είναι βεβαρημένο με εκδήλωση καρδιακών παθήσεων, φροντίστε να πραγματοποιείτε τακτικά σχετικούς ιατρικούς ελέγχους, με τους οποίους θα ελέγχετε την φυσική σας κατάσταση.

The post Οι βασικές συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάs σας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα