Οι Τέσα Γκάνσερερ και Νούκε Σλάβικ γράφουν ιστορία ως τα πρώτα διεμφυλικά άτομα στη Βουλή της Γερμανίας

11:06 27/9/2021 - Πηγή: iPop

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Bundestag ο γερμανικός λαός εκλέγει δύο transgender βουλευτές και ανοίγει πόρτες για ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους!

Εχθές, 27/9, στην Γερμανία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας, καθώς για πρώτη φορά δυο διεμφυλικά άτομα, από το κόμμα των Πρασίνων, μπήκαν στη Βουλή.

Ένας νέος δρόμος ανοίγει στην Γερμανία και μας κάνει
να ελπίζουμε!

Η Τέσα Γκάνσερερ και η Νούκε Σλάβικ αναμένεται να γίνουν οι πρώτες διεμφυλικές βουλευτές της ομοσπονδιακής Βουλής, αναφέρει το περιοδικό Spiegel, με φόντο τις χθεσινές γερμανικές εκλογές

To video της ημέρας: Μπαμπάδες πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο Pride- Η έκφραση της απόλυτης αγάπης και αποδοχής

Noch nie in der Geschichte der Bundesrepublik saß eine Transperson im Bundestag. Nach der #Bundestagswahl wird sich das ändern: Mit Nyke #Slawik und Tessa #Ganserer sichern sich zwei transgeschlechtliche Politikerinnen einen Platz im Parlament. https://t.co/8PMsPwkgzT

DER SPIEGEL (@derspiegel) September 26, 2021

Η Γκάνσερερ, μέλος του κρατιδιακού κοινοβουλίου της Βαυαρίας από το 2013, έκανε coming out ως transgender πριν από περίπου τρία χρόνια. Σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «σούπερ αποτέλεσμα», που αποτελεί ένδειξη πως η Γερμανία είναι μια xώρα ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους. 

«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι στην επόμενη Βουλή», έγραψε σε ανάρτησή της η Σλάβικ, ευχαριστώντας όσους την στήριξαν.

Wahnsinn! Ich kann es noch gar nicht so recht fassen, aber ich werde mit diesem historischen Wahlergebnis definitiv dem nächsten Bundestag angehören.

Danke, danke, danke an alle, die mich unterstützt haben und die heute GRÜN gewählt haben. pic.twitter.com/5XkNS0FAR3

— Nyke Slawik (@nyke_slawik) September 26, 2021

5+1 gay friendly προορισμοί στον κόσμο που θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους

Η Γερμανία, όπως φαίνεται, ανοίγει έναν νέο δρόμο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες προς όλους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως δεν έχει σημασία πως νιώθεις ή πως επιλέγεις να αυτοπροσδιορίζεσαι, σημασία έχει να είσαι άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι μια νέα αρχή κι ένα όμορφο παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι Τέσα Γκάνσερερ και Νούκε Σλάβικ γράφουν ιστορία ως τα πρώτα διεμφυλικά άτομα στη Βουλή της Γερμανίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα