Κάντο όπως οι τουρίστες: Μπορείς να κάνεις διακοπές στην Αθήνα ακόμα κι αν δεν έχεις άδεια- Δες πώς

19:02 26/9/2021 - Πηγή: iPop

Αν η άδεια έχει τελειώσει και χρόνος για εξορμήσεις μακριά από την πόλη δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να μείνεις μες τι σπίτι κλεισμένος και να περιμένεις την επόμενη ευκαιρία για διακοπές. Μπορείς να νιώσεις για λίγο τουρίστας ακόμα και στην ίδια σου την πόλη. Πώς; Κάνοντας διακοπές στην Αθήνα, ακόμα κι αν δεν έχεις άδεια.

Ο τρόπος είναι απλός και τσεκαρισμένος. Το μόνο που χρειάζεται από σένα είναι να έχεις διάθεση και να μην βαριέσαι. Α! Ίσως κι ένα ζευγάρι βολικά παπούτσια θα ήταν χρήσιμο.

Έχουμε

και λέμε λοιπόν! Όταν πηγαίνεις σε μια άγνωστη πόλη ή χώρα έχεις την τάση να την περπατάς, να ανακαλύπτεις τα σοκάκια της, να την εξερευνάς, να πηγαίνεις σε πολιτιστικά κέντρα ή μουσεία, σε εκθέσεις, φεστιβάλ, εστιατόρια. Στην ίδια σου την πόλη όμως; Πόσα από αυτά έχεις κάνει στην Αθήνα;

Pexels

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένας δημοφιλής προορισμός των ξένων που έρχονται στη χώρα μας και περνούν μέρες, ανακαλύπτοντας την συγκεκριμένη πόλη. Το τουριστικό αυτό διαμάντι που ακούει στο όνομα Αθήνα είναι γεμάτο με πολιτιστικές ομορφιές και ήρθε η ώρα να τις ανακαλύψεις. Διακοπές στην Αθήνα, λοιπόν, θα πει πολιτισμός, ιστορία, αλλά και διασκέδαση και θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ.

Τι να κάνεις στην Αθήνα ακόμα κι αν δεν έχεις άδεια;

Βάλε άνετα παπούτσια και ξεκίνα το περπάτημα με αφετηρία το κέντρο κι όχι τα προάστια. Μοναστηράκι, Πλάκα, Αναφιώτικα, Ψυρρή, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ρωμαϊκή Αγορά είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά σημεία που αξίζει να περάσεις ή και να κάνεις μια στάση για καφέ ή φαγητό.

Pexels

Συνεχίζοντας, πάρε ένα καφέ ή ένα παγωτό στο χέρι και ανέβα προς το Θησείο, το οποίο ακόμα και με κόσμο είναι πανέμορφο. Θα νιώσεις για λίγο τουρίστας στην ίδια σου την πόλη.

Κάνε μια επίσκεψη στον Παρθενώνα και μπες στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αν αυτά τα έχεις ξανακάνει, τότε επίλεξε κάτι ανάμεσα στα εξής: Μουσείο Μείζονος Ελληνισμού, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ή ακόμα καλύτερα αν έχεις παιδιά πήγαινε στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών.

Pexels

Το ταξίδι στον πολιτισμό, όμως, δεν τελειώνει εδώ, γιατί υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικές στάσεις. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Πλανητάριο Ευγενίδειο Ίδρυμα που θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια και προσφέρουν ειδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά. Ακόμα κι αν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σου μοιάζουν βαρετές, με αυτόν τον τρόπο θα διασκεδάσεις και θα περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου, μαθαίνοντας και κάτι.

Άλλες επιλογές για παιχνίδι και διασκέδαση; Ο ζωολογικός κήπος, αλλά και τα πάρκα της Αθήνας, που αποτελούν καταπράσινες οάσεις και δε θυμίζουν σε τίποτα την πολύβουη πόλη.

Τα καλύτερα πάρκα της Αθήνας για πικ νικ!

Unsplash/ Despina Galani

Αν σου αρέσει να κάνεις βόλτα με θέα τη θάλασσα, μην διστάσεις να φτάσεις μέχρι το Σούνιο και – γιατί όχι; – να κάνεις και μια βουτιά σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής, αναλόγως και με τον καιρό και τα γούστα σου.

Επόμενη στάση: Αθηναϊκή Ριβιέρα- Τα μικρά μυστικά που την κάνουν μαγική

Τι άλλο να κάνεις στην Αθήνα; Πήγαινε για φαγητό είτε σε εστιατόριο είτε για street food, βγες έξω το βράδυ στο Γκάζι, το Μοναστηράκι, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, ακόμα και σε ταράτσες και πάρκα, πήγαινε σινεμά, ανακάλυψε όμορφους πεζόδρομους μ’ ένα ρόφημα στο χέρι, βγες για λίγο σε μέρη που δεν έχεις επισκεφθεί ξανά και ζήστο σαν τουρίστας.

Pexels

Κι όλα αυτά φυσικά στον ελεύθερό σου χρόνο, στα ρεπό σου, το Σαββατοκύριακο, μετά τη δουλειά, σε στιγμές που θα είσαι πιο χαλαρός. Για παράδειγμα, μπορείς τα παραπάνω να τα κάνεις όλα μαζί μέσα σ’ ένα ΣΚ, αλλά μπορείς να επιλέγεις και από ένα κάθε βδομάδα, σκοτώνοντας έτσι τη ρουτίνα σου και αναζωογονώντας το σώμα και το μυαλό σου. Με αυτά τα tips για την Αθήνα, δε θα νοσταλγείς συνεχώς τις διακοπές σου, ούτε θα περιμένεις να πάρεις άδεια για να περάσεις καλά.

Μην ξεχνάς πως η χαρά βρίσκεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα κι εμείς δεν σου προτείνουμε τίποτα το εξεζητημένο πέρα από μια διαφορετική βόλτα στην πόλη σου, παρέα με το χαμόγελό σου. Πόσο δύσκολο είναι;!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάντο όπως οι τουρίστες: Μπορείς να κάνεις διακοπές στην Αθήνα ακόμα κι αν δεν έχεις άδεια- Δες πώς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάντο, Μπορείς, Αθήνα, - Δες,kanto, boreis, athina, - des