Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποκτήσεις την ζωή που ονειρεύεσαι

16:24 26/9/2021 - Πηγή: iPop

“Πώς θα γίνω ευτυχισμένος;”: Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας. Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ποια είναι η ζωή των ονείρων σου, τι θα έκανες εάν δεν υπήρχε το πρόβλημα των χρημάτων ή πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η ζωή σου σε 10 χρόνια από σήμερα. Ωστόσο, ίσως να μην έχεις σκεφτεί τον μόχθο που χρειάζεται για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, γιατί τα χρήματα αποτελούν πρόβλημα και γιατί το όνειρο της επιτυχίας αποτελεί ουσιαστικά μια παρηγοριά για το παρόν μας.

Γιατί το ότι είσαι εξαιρετικός στη δουλειά σου δεν συνεπάγεται ότι είσαι και ένας υπέροχος άνθρωπος

Πώς
θα γίνω ευτυχισμένος; Οι ερωτήσεις που θα σε οδηγήσουν στην απάντηση

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η φιλοδοξία είναι κάτι το αρνητικό ή το καταστροφικό. Τα φιλόδοξα μυαλά είναι αυτά που τελικά οδηγούν την ζωή τους και τον κόσμο στην πρόοδο. Για να αποκτήσεις την ζωή των ονείρων σου και να καταφέρεις όσα θες είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις που κατευθύνεσαι, αλλά πολύ σημαντικότερο να γνωρίζεις γιατί κατευθύνεσαι εκεί. Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποκτήσεις την ζωή που πάντα ονειρευόσουν.

Τι υπάρχει στην άλλη πλευρά της επιτυχίας;

Ποιος είναι ο στόχος του να φτάσεις στην “κορυφή”; Να σε θαυμάζουν; Να γίνεις «άτρωτος»; Να αποδείξεις σε άλλους ανθρώπους ότι είσαι, στην πραγματικότητα, ικανός; Η επιτυχία έρχεται με πολύ κόπο και ακολουθείται από ευθύνες και τον συνεχή φόβο ότι θα τα παρατήσεις και θα φανείς αποτυχημένος. Γι’ αυτό προτού κάνει ότι περνάει από το χέρι σου για να πετύχεις φρόντισε να έχεις ξεκάθαρους στο μυαλό σου τους λόγους που θες να φτάσεις στην κορυφή, και να είναι οι σωστοί.

Γιατί θες να γίνεις πλούσιος;

Αν είχες ένα δισεκατομμύριο ευρώ, τι θα έκανες με αυτό; Θα τα άφηνες όλα για να ζήσεις άνετα και να δουλεύεις λιγότερο; Θα επιδιδόσουν στην υπερβολή; Τι σου λένε αυτές οι απαντήσεις για την τρέχουσα θέση σου στη ζωή; Μήπως υπερφορτώνεις τον εαυτό σου; Νιώθεις ότι τίποτα δεν είναι αρκετό (ή ότι δεν είσαι ποτέ αρκετός); Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σε φέρουν πιο κοντά τους πραγματικούς σου στόχους.

Εάν δεν λάβεις ποτέ αναγνώριση για την επιτυχία σου, τι σημασία έχει;

Αν γνώριζες ότι θα μπορούσες να πετύχεις σε οτιδήποτε, αλλά δεν θα αναγνωριζόσουν για αυτό, τι θα έκανες; Ποιον θα βοηθούσες; Ποιος θα ήταν ο στόχος σου;

Τι σε φοβίζει περισσότερο στο να μην είσαι επιτυχημένος;

Οι κινήσεις σου σε κατευθύνουν προς τον σκοπό σου ή σε απωθούν από τους φόβους σου; Η δουλειά σου μειώνει το άγχος σου για επιτυχία; Δημιουργείς και διατηρείς αυτό το άγχος επειδή σε τροφοδοτεί ή σε παρακινεί;

Σε ποιον προσπαθείς ακόμα να αποδείξεις κάτι;

Όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου “επιτυχημένο” στη ζωή, τι βλέπεις; Πιθανότατα, προβάλλεις μια εικόνα που φαντάζεσαι τι βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι άνθρωποι; Δώσε τους ονόματα και πρόσωπα αν μπορείς. Αυτό θα σου πει πολλά για το σημείο που βρίσκεσαι και το σημείο που θες να φτάσεις.

Γιατί δεν μειώνεται η αξία σου αν δεν μπορεί κάποιος άλλος να την εκτιμήσει

Αν δεν ανησυχούσες για την επιτυχία, τι θα έκανες με τη ζωή σου;

Εάν εγκατέλειπες τα πάντα – την επιθυμία να είσαι διαφορετικός, καλύτερος, πλουσιότερος, πιο καταξιωμένος – τι θα έκανες; Τι θα είχε σημασία για σένα αν αυτό δεν κατανάλωνε όλο τον χρόνο σου; Σκέψου ότι η απάντησή σου είναι ένα μέρος της ζωής σου το οποίο μπορεί να παραμελείς για αυτό το κομμάτι της ζωής το οποίο πιστεύεις ότι θα σε φτάσει στην επιτυχία. Ίσως η ευτυχία να βρίσκεται σε αυτό που θα έκανες εάν δεν την έψαχνες αλλού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποκτήσεις την ζωή που ονειρεύεσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα