Οι συνήθειες εκείνων που δεν νιώθουν μόνοι, σύμφωνα με έρευνα

02:34 27/10/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που όλοι νιώθουμε μόνοι μας και είναι θα λέγαμε κι αυτό ένα συναίσθημα που βιώνουμε σαν και αυτό της χαράς, της λύπης και του θυμού. Παρόλα αυτά, μια νέα έρευνα αναφέρει ποιες είναι οι συνήθειες εκείνων που δεν νιώθουν μόνοι ή τουλάχιστον αυτών που προσπαθούν. 

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συχνά έρευνες που αναφέρουν ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας νιώθουν μοναξιά περισσότερο από ποτέ άλλοτε και σίγουρα η τεχνολογία είναι ένας παράγοντας που έχει συμβάλλει αρκετά σε αυτό.

Ωστόσο, τα

social media δεν είναι η μόνη αιτία που τα ποσοστά εκείνων που νιώθουν μοναξιά έχουν αυξηθεί. Χαρακτηριστικά, μια μελέτη του Cigna για τη μοναξιά διαπίστωσε ότι τα ποσοστά των Αμερικανών που νιώθουν μόνοι τους είναι αυξημένα, αλλά οι ίδιοι αριθμοί ίσχυαν τόσο για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και για τους μη χρήστες.

Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι η ίδια έρευνα βρήκε και τις 5 πιο συχνές συνήθειες εκείνων που δεν νιώθουν μόνοι και αυτά είναι τα ευρήματά της που μάλλον πρέπει όλοι να αρχίσουμε να υιοθετούμε.

Σχέσεις

Οι άνθρωποι που αναζητούν τις face-to-face επαφές με τους φίλους, συγγενείς και τις παρέες νιώθουν λιγότερη μοναξιά και έχουν καλύτερη υγεία συγκριτικά με εκείνους που σπάνια συναντούν και αλληλεπιδρούν με τους άλλους.

Unsplash/Roberto NicksonΎπνος

Σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που ανέφεραν ότι κοιμόντουσαν σωστά, ένιωθαν και λιγότερο μόνοι τους συγκριτικά με εκείνους που κοιμόντουσαν λιγότερο απ’ ότι θα ήθελαν. Ήταν μάλιστα λιγότερο πιθανό να αισθάνονται την έλλειψη παρέας, ενώ ήταν πιθανότερο να αισθάνονται ότι έχουν κάποιον στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν.

Φυσική δραστηριότητα

Οι άνθρωποι που έκαναν άσκηση ήταν λιγότερο πιθανό να αισθάνονταν μόνοι τους, καθώς ένιωθαν ότι αποτελούν μέλος μιας ομάδας, ότι έχουν αρκετά κοινά ενδιαφέροντα με άλλους και ότι μπορούν να βρουν παρέα όταν την αναζητήσουν.

Unsplash/Philipp CordtsΙσορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής

Εκείνοι που έχουν καταφέρει να βρουν την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής είναι και αυτοί που είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνονται μοναξιά. Αντιθέτως, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που δούλευαν περισσότερο απ’ όσο θα ήθελαν, αλλά και λιγότερο απ’ όσο θα ήθελαν αισθάνονταν περισσότερο μόνοι τους.

Χρόνος με την οικογένεια

Εδώ η έρευνα μας επιφύλασσε μια έκπληξη, καθώς εκείνοι που ανέφεραν ότι περνούν περισσότερο απ’ τον επιθυμητό χρόνο με την οικογένεια τους, αλλά και εκείνοι που ανέφεραν ότι περνούν λιγότερο χρόνο απ’ ότι θα ήθελαν με την οικογένεια τους, αισθάνονταν τα ίδια επίπεδα μοναξιάς. Παρόλα αυτά, εκείνοι που περνούσαν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια τους, ήταν πιθανότερο να αισθάνονταν ότι αποτελούν μέλος μια ομάδας, αλλά και να βρουν παρέα όταν την έχουν ανάγκη.

Διάβασε ακόμη:

Τι μπορώ να κάνω όταν νιώθω μοναξιά;

Photo: Unsplash/Edu Grande

Το άρθρο Οι συνήθειες εκείνων που δεν νιώθουν μόνοι, σύμφωνα με έρευνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα