5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ

02:34 27/10/2019 - Πηγή: iPop

Όσοι κάνουν yoga ξέρουν ότι τα οφέλη της είναι πολλά τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι περισσότεροι δεν έχουμε αντιληφθεί σωστά και γι’ αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τα 6 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ!

Η αλήθεια είναι ότι στη yoga δεν έχει τόση μεγάλη σημασία τι κάνεις λάθος, αλλά αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια σου να συνεχίζεις να γίνεσαι καλύτερος

και να καταλαβαίνεις κάθε φορά τα όρια του σώματός σου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν λάθη που όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε κάνει και μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ. Λάθη που φυσικά δεν έχουν να κάνουν με τις στάσεις και το γεγονός ότι μερικές φορές αδυνατούμε να τις φέρουμε εις πέρας. Ποια είναι αυτά;

Οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο

Η yoga είναι μια πρακτική που έχει ως κύριο στόχο την χαλάρωση τόσο του σώματος όσο και του νου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι αρχάριοι να ακούνε πάντα τους δασκάλους τους και να προσπαθούν να κάνουν τις στάσεις που τους δείχνουν μέχρι εκεί που μπορούν. Γι’ αυτό είναι ακόμη σημαντικό να μην ξεφεύγουν οι σκέψεις μας απ’ την πρακτική, γιατί μπορεί να τραυματιστούμε στην προσπάθεια μας να κάνουμε την επόμενη κίνηση.

Να φοράνε αθλητικά ή κάλτσες

Η yoga βάζει σε κίνηση όλα τα μέρη του σώματος κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να φοράς αθλητικά ή κάλτσες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Πιθανόν όταν φοράς κάλτσες τα πόδια σου να γλιστράνε πάνω στο στρώμα ή να μην μπορείς να τα κρατήσεις σταθερά σε ένα σημείο.

Unsplash/FormΔεν ξεχνούν τη Savasana

Η αγαπημένη μας στάση της yoga είναι κι αυτή που οι yoga instructors δεν αμελούν ποτέ. Είναι η στάση που επιτρέπει στο μυαλό σου να καθαρίσει και να συγκεντρωθεί στο «τώρα». Είναι τα λίγα λεπτά που σώμα, πρόσωπο και μυαλό είναι σε πλήρη ακινητοποίηση.

Δεν τρώνε πριν το μάθημα

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορείς να τρως τηγανιτές πατάτες και burgers πριν το μάθημα και αυτό το ξέρεις ήδη. Εάν έχεις φάει ένα αρκετά χορταστικό γεύμα πριν την πρακτική τότε αυτό δεν θα σε αφήνει να κινείσαι εύκολα.

Unsplash/Juliette LeufkeΔεν πίνουν νερό

Το νερό γενικά κάνει καλό κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άσκησης έκτος απ’ τη yoga. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι καλό να πίνουμε νερό μετά το τέλος ενός μαθήματος, γιατί και αυτό μπορεί να ενοχλήσει το στομάχι μας, ειδικά στην περίπτωση που είναι άδειο.

Να ελέγχουν τα social media πριν το μάθημα

Είναι η μόνη ώρα που μπορείς να αφιερώσεις στον εαυτό σου και αποφασίζεις πριν ξεκινήσεις το μάθημα να κάνεις scroll στα social media; Είναι λάθος και το μόνο που θα καταφέρεις είναι οι σκέψεις σου να επιστρέφουν στους διαδικτυακούς σου φίλους και όχι στην πρακτική σου. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αφήσεις το κινητό σου στο σπίτι και να μην το πάρεις καθόλου μαζί σου στη yoga.

Διάβασε ακόμη:

Μπορεί η yoga να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Photo: Unsplash/Avrielle Suleiman

Το άρθρο 5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα