Οι ρυθμίσεις στο Facebook που πρέπει να απενεργοποιήσεις ASAP!

15:27 6/9/2019 - Πηγή: iPop

Το Facebook μας προσφέρει πολλά: τρόπους να επικοινωνήσουμε με παλιούς φίλους, με την οικογένειά μας, άπειρα videos με συνταγές και σκυλάκια και ό,τι άλλο θέλεις και είναι γενικά ένα χρήσιμο εργαλείο. Ποιες είναι οι ρυθμίσεις στο Facebook που πρέπει να απενεργοποιήσεις;

Εκτός από όλα τα καλά που μας προσφέρει, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μας ενοχλούν και μας ρίχνουν

ψυχολογικά. Κι επειδή θέλουμε να έχουμε όλο τον έλεγχο, το app μας το επιτρέπει και διαρκώς κάνει μικρές αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι ρυθμίσεις στο Facebook που πρέπει να απενεργοποιήσειςΑναμνήσεις

Αναμνήσεις ή αλλιώς σαν σήμερα! Μερικές αναμνήσεις απλά ανήκουν στο παρελθόν και μπορείς να ελέγξεις αν θέλεις να σου έρχονται ειδοποιήσεις από αυτές ή όχι. Στην αριστερή στήλη στο Facebook βλέπεις και τις «Αναμνήσεις» και πηγαίνοντας εκεί πάνω δεξιά μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις αν δεν θέλεις να σου έρχονται στο κινητό. Κι αν επιλέξεις «Προτιμήσεις» τότε εκεί μπορείς να αποφασίσεις αν δεν θέλεις να παίρνεις καμία ειδοποίηση ή αν θέλεις απλώς να βλέπεις τα highlights για συγκεκριμένες ημέρες, πχ γενέθλια!

unsplash/Thought CatalogAuto-Play Videos

Ό,τι πιο εκνευριστικό! Scrollαρεις στο newsfeed κι απλώς ορισμένα videos ξεκινούν να παίζουν απ’ το πουθενά και χωρίς τη θέλησή σου. Αν θέλεις να σταματήσεις αυτό το auto-play στα videos πρέπει να πας στις ρυθμίσεις, να κάνεις κλικ στην επιλογή «Video» και να απενεργοποιήσεις το “Auto-Play Videos” μια και καλή!

Location Sharing

Με το Facebook Messenger μπορείς τώρα να δεις που είναι οι φίλοι που είναι κοντά σου αλλά για να το κάνεις αυτό θα πρέπει κι εσύ να κοινοποιήσεις την τοποθεσία σου στο Facebook. Έτσι, αν θέλεις το Facebook να σταματήσει να δείχνει την τοποθεσία σου, πήγαινε στις ρυθμίσεις στο app, κάνε κλικ το «Location» ή αλλιώς» Τοποθεσία» και βεβαιώσου πως είναι απενεργοποιημένο. Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις αυτή τη ρύθμιση όποτε θέλεις.

Photo: Unsplash/Con Karampelas

Bonus: Το Facebook σε αφήνει να δεις όσα ξέρει για σένα!

Ειδοποιήσεις από τα Live

Κι αυτό πολλές φορές είναι εκνευριστικό! Είτε σε έχουν κάνει επισήμανση, είτε όχι το Facebook σε ενημερώνει με μια ειδοποίηση όταν ένας από τους φίλους σου είναι σε ζωντανή μετάδοση αλλά λίγο σε ενδιαφέρει… Αν αυτό το βρίσκεις εκνευριστικό, μπορείς απλά να το απενεργοποιήσεις στις ειδοποιήσεις στο σημείο που λέει “On Facebook” θα βρεις μια λίστα και με ειδοποιήσεις που μπορείς να ελέγξεις. Εκεί υπάρχει και η επιλογή για το «Live Videos».

Προκλήσεις από το Candy Crush

Έχεις κι εσύ αυτόν τον φίλο που είναι μονίμως κολλημένος με το Candy Crush και σου στέλνει για ζωές κάθε τρεις και λίγο ή σε προσκαλεί για να παίξεις; Μπορείς να μπλοκάρεις όλες αυτές τις προσκλήσεις αρκεί να πας στις ρυθμίσεις, να επιλέξεις το «Blocking» , να γράψεις το όνομα του φίλου από τον οποίο δεν θέλεις να σου έρχονται ειδοποιήσεις. Αυτό λειτουργεί και για τα events γενικότερα, για τις σελίδες, για τα μηνύματα!

Φίλοι θα παρευρεθούν σε μια εκδήλωση κοντά σου

Και φυσικά δεν σε ενδιαφέρει γιατί αν σε ενδιέφερε και ήταν πραγματικά φίλος σου θα το γνώριζες… πριν το Facebook. Κάθε φορά που σου έρχεται μια τέτοια ειδοποίηση, πάνω δεξιά έχει τρεις τελείες, πάτα τες και επέλεξε να απενεργοποιήσεις αυτήν την ειδοποίηση. Κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μια και για πάντα!

Διαφημίσεις που δεν θέλεις να βλέπεις

Είτε νιώθεις ότι το Facebook σε παρακολουθεί, είτε απλά δεν σου αρέσει το περιεχόμενο μιας διαφήμισης είναι στο χέρι σου να το μπλοκάρεις. Την επόμενη φορά που θα δεις τη διαφήμιση, μπορείς να πατήσεις δεξιά και να επιλέξεις «Hide Ad» και μετά θα σου δοθεί η επιλογή “Hide all ads from…” και πατώντας αυτό μπορείς να επιλέξεις μια συγκεκριμένη διαφήμιση.

Διαβάστε επίσης:

To Facebook σε κερνάει καφέ!

Photo: unsplash/Joshua Hoehne

Το άρθρο Οι ρυθμίσεις στο Facebook που πρέπει να απενεργοποιήσεις ASAP! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα