Τα πράγματα που φωνάζουν «δεν είμαι καλός άνθρωπος»

10:44 6/9/2019 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μη θέλαμε να πιστεύουμε πως υπάρχουν κακοί άνθρωποι αλλά… αυτός ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κακών ανθρώπων ή απλά των ανθρώπων που δεν έχουν καλό χαρακτήρα;

Υπάρχουν μερικές προσβλητικές συμπεριφορές που πραγματικά μπορεί να σου χαλάσουν τη διάθεση, την ημέρα και γενικότερα η συναναστροφή με αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί!

Και όταν λέμε «κακοί άνθρωποι» δεν εννοούμε τους αγαπημένους κακούς των αγαπημένων μας ταινιών.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κακών ανθρώπων;Αποφεύγουν τις ευθύνες

Το

να αποφεύγεις τις ευθύνες και να τις επιρρίπτεις σε κάποιον άλλον, είναι ένα κακό χαρακτηριστικό. Όταν φοβάσαι να πάρεις κάθε είδους ευθύνη, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικές διαταραχές.

Ένας άνθρωπος για παράδειγμα, μπορεί να πάθει κρίση πανικού όταν συνειδητοποιήσει πως έχει μια υποχρέωση. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους:

Χαμηλή αντοχή των αρνητικών συναισθημάτωνΧαμηλό θάρροςΧαμηλή αυτοεκτίμησηΦόβος να κάνουν λάθη και να αποτύχουν

unsplash/Roberto Delgado WebbΔεν δέχονται κριτική

Δεν δέχονται με κανένα τρόπο την κριτική. Κάθε κριτική τους οδηγεί σε σύγκρουση καθώς την λαμβάνον ως προσωπική επίθεση. Αλλά η κριτική είναι απαραίτητη για να ωριμάσουμε και να μάθουμε!

Αλλά γιατί δεν δέχονται την κριτική των άλλων:

Δεν βάζουν τη λογικήΔεν θέλουν να βρίσκουν δικαιολογίεςΔεν ελαχιστοποιούν το πρόβλημαΔεν θέλουν να μοιραστούν την ευθύνηΚοροϊδεύουν την εμφάνιση άλλων ανθρώπων

Οι άνθρωποι συχνά προσβάλλουν ο ένας τον άλλον αλλά και χωρίς πολλές φορές να το θέλουν. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που το κάνουν για να βλάψουν κάποιον και να τον πληγώσουν.

Το να κοροϊδεύεις κάποιον για την εμφάνισή του μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τον θυμό σου όταν κάποιος σε κοροϊδεύει.

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να:

Τον κοιτάς στα μάτια ώστε να σταματήσειΝα φύγεις και να μην αντιδράσειςΝα μειώσεις την επαφή και την επικοινωνία μαζί τουΔεν μπορούν να απολογηθούν

Αν το έκανα εγώ, δεν είναι και τόσο κακό. Κι αν έχεις πληγωθεί, το αξίζεις. Αυτές οι φράσεις μπορεί πραγματικά να εξοργίσουν τον άλλον.

Αλλά γιατί δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να απολογηθούν;

Φοβούνται να πάρουν ευθύνεςΔεν θέλουν να αισθάνονται τη ντροπή που μπορεί να είναι πραγματικά αφόρητη γι ‘αυτούς. Έτσι, κάθε φορά που θα προσπαθήσουν να κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη, από το να καταστρέψουν μια τέλεια εικόνα για τον εαυτό τους.

Photo: unsplash/Joseph PérezΑγενείς στους ανθρώπους

Το να είσαι αγενείς με τους άλλους και τη δουλειά που κάνουν, δεν βοηθά κανέναν. Οι άνθρωποι που συχνά συμπεριφέρονται ασεβώς σε άλλους μπορεί να έχουν:

Μια μορφή αυτοπροστασίας ενάντια στα αισθήματα ανεπάρκειας, ήΈνα διαφορετικό στυλ επικοινωνίας που προκαλεί εύκολα παρεξηγήσεις.Ζηλεύουν

Οι άνθρωποι πολλές φορές ζηλεύουν τους άλλους για την επιτυχία τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως και ο καλύτερός σου φίλος σε έχει ζηλέψει. Αλλά είναι διαφορετικό από το να χαλάσει τη στιγμή του άλλου που μοιράζεται μαζί σου τη νίκη του.

Πώς να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;

Να έχεις πάντοτε υπόψη σου τα καλά σου χαρακτηριστικά και ικανότητες.Να μείνεις επικεντρωμένος σε κάτι διαφορετικό, αντί να εστιάζεις στον εαυτό σου.Διαβάστε επίσης:

Μιλάς άσχημα στον εαυτό σου; Πρακτικές που σε βοηθούν να το σταματήσεις!

Photo: unsplash/Lukas Eggers

Το άρθρο Τα πράγματα που φωνάζουν «δεν είμαι καλός άνθρωπος» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα πράγματα που φωνάζουν «δεν είμαι καλός άνθρωπος»,