Οι πέντε πιο αγαπημένες μου ταινίες που θα ξαναδώ αυτά τα Χριστούγεννα!

20:56 17/12/2021 - Πηγή: iPop

Έχω λίγες μέρες που φτιάχνω στο μυαλό μου το ιδανικό σενάριο για το τι ακριβώς θα ήθελα να κάνω φέτος τις γιορτές. Δεν διανύω την πιο κοινωνική μου φάση και δεν θα ήθελα να βρεθώ έξω σε μαγαζιά ή σε σπίτια. Το καλύτερό μου θα ήταν να φτιάξω στο σπίτι ένα τέλειο σκηνικό σινεμά, με κουβέρτες και ζεστές σοκολάτες και junk απολαύσεις και να βλέπουμε ταινίες. Ποιες ταινίες να δω τα Χριστούγεννα; Φέτος θα ήθελα για κάποιο λόγο να ξαναδώ ταινίες που είχα δει πριν πολλά χρόνια και έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, για διαφορετικούς λόγους. Δεν

είναι αποκλειστικά Χριστουγεννιάτικες ταινίες, αλλά είναι ταινίες που βλέπεις και παρασύρεσαι από το συναίσθημα, αυτές οι «χαζές» «κοριτσίστικες» ταινίες που βλέπουμε εμείς τα κορίτσια και μας ξεμυαλίζουν. Ας προσποιηθούμε λοιπόν ότι είμαστε πίσω στο 2006, ότι έχουμε γυρίσει από τη δουλειά κουρασμένες, το σπίτι είναι στολισμένο στα χρυσά του και έχουμε τα dvd πάνω στην κονσόλα έτοιμα για την προβολή.

Unsplash/Алсу Ягудина1.Love actually

Όταν σκέφτομαι Χριστούγεννα ή ποια ταινία θα βάλω και θα κολλήσει τα σπασμένα μου κομμάτια είναι αυτή. Δεν με νοιάζει καθόλου το 7,6/10 που έχει βάλει το κοινό ως βαθμολογία. Ακολουθώντας τις ζωές οκτώ πολύ διαφορετικών ζευγαριών που αντιμετωπίζουν τις ερωτικές τους ζωές σε διάφορες ιστορίες αλληλένδετες, όλες που διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου μήνα πριν από τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο της Αγγλίας. Η καλύτερη σκηνή της ταινίας για εμένα είναι αυτή με τα κάλαντα. Ναι, ανήκει στα πλαίσια της μυθοπλασίας και αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στο Real Life, βλέποντάς τα όμως νιώθουμε τόσο ωραία λες και τα ζούμε εμείς ή ίδιες τι και αν είματε τόσο διαφορετικές από την Keira Knightley.

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές του Netflix

2.The Holiday

Δύο γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους άντρες ανταλλάσσουν σπίτια και χώρες και σπίτια για την περίοδο των γιορτών, όπου η καθεμία συναντά έναν άντρα και ερωτεύονται. Δεν θυμάμαι πολλά από την ταινία αυτή, τώρα που ξανάνοιξα το τρέιλερ, θυμάμαι να κάθομαι στον καναπέ του πατρικού μου σπιτιού και να κλαίω βλέποντας την ταινία αυτή και να την έχω στο μυαλό μου ως κάτι πολύ μοναδικό. Φέτος είναι η στιγμή να την ξαναδώ, μετά από πολλά χρόνια και σε όντας σε μια εντελώς διαφορετική φάση.

Ταινίες με χιόνι για όλα τα γούστα που θα απολαύσεις χουχουλιασμένος στον καναπέ σου

3.Bridget Jone’s Diary

Η Μπρίτζετ Τζόουνς είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τον εαυτό της ενώ αναζητά την αγάπη και όλα αυτά τα γράφει στο προσωπικό της ημερολόγιο. Αγαπώ τον Colin Firth και αν σκεφτείς ότι στις 2 από τις 5 ταινίες που προτείνω έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μπορείς να καταλάβεις πολλά για τα κινηματογραφικά μου γούστα.

Εδώ η Μπρίτζετ είναι το πραγματικό κορίτσι της διπλανής πόρτας που εφόσον γνωρίσει τον εαυτό της και εργαστεί βελτιώνεται και ξαφνικά βρίσκεται στο δίλημμα ανάμεσα σε δύο άντρες, στον άντρα που είχε τόσα χρόνια στο βάθρο και ήταν για εκείνη το ιδανικό ως το να γίνει σύντροφός της και στο καλό παιδί που ξεδιπλώνει τα συναισθήματά του. Ποιος θα κερδίσει;

4.Julie & Julia

Η ιστορία της Julia Child για το ξεκίνημά της στο επάγγελμα της μαγειρικής είναι συνυφασμένη με την πρόκληση της blogger Julie Powell το 2002 να μαγειρέψει όλες τις συνταγές του πρώτου βιβλίου του Child.

Ένα κομμάτι της ζωής της Julia Child, εκείνο που σου δείχνει το success story της στο ξεκίνημά του και το πώς στη σύγχρονη εποχή κατάφερε να καθιερωθεί η blogger Julie η οποία πραγματικά κατάφερε να γίνει διάσημη συγγραφέας μέσα από το blogging, τη συνέπεια και την πολλή δουλειά.

Φυσικά εκείνη την πρωτοχρονιά μαγείρεψα σε χαμηλή φωτιά για 12 ώρες το γνωστό Beef bourguignon σύμφωνα με τη συνταγή της Julia Child και ήταν ό,τι πιο ωραίο έχω φάει ποτέ. Όπως και σε άλλη φάση τη γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière).

5. Περηφάνια και προκατάληψη

Δεν θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα, αλλά είναι αγαπημένη ταινία που σου γεννά τόσα πολλά συναισθήματα. Στην αρχή θυμού και σιγά σιγά που μετατρέπονται μετά σε αγάπη. Αγγλική εξοχή των προηγούμενων αιώνων, τότε που τα πρωτόκολλα λαμβάνονταν σοβαρά υπόψιν. Την εποχή που φοράγαν τα καλά του και έκαναν χορούς για τον ερχομό της άνοιξης ή των Χριστουγέννων.

Αγαπημένος Mr. Darcy, ένας χαρακτήρας καταπληκτικός! Με θυμώνει αλλά στο τέλος μου αλλάζει τόσο πολύ την άποψή μου για εκείνον. Αν δεν την έχεις δει δες τη, με κοριτσοπαρέα!

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δω φέτος τα Χριστούγεννα και όλη την περίοδο των γιορτών, προσποιούμενη ότι δεν τις έχω ξαναδεί και θα τις απολαύσω από άλλη ματιά, αυτού του πιο ώριμου εαυτού μου. Είμαι περίεργη να δω πώς θα είναι αυτή η γεύση που θα μου αφήσουν φέτος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι πέντε πιο αγαπημένες μου ταινίες που θα ξαναδώ αυτά τα Χριστούγεννα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα