Οι Ούγγροι στις κάλπες για το προσφυγικό- Επικράτηση του «όχι» βλέπουν οι δημοσκοπήσεις

09:16 2/10/2016 - Πηγή: iPop

8 εκατομμύρια Ούγγροι προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν εάν τάσσονται υπέρ ή κατά της μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα που θα βρίσκεται πάνω στο ψηφοδέλτιο είναι:

«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατάξει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».

Ο πρωθυπουργός Ορμπάν είναι ένας απ’ τους Ευρωπαίους ηγέτες με την σκληρότερη στάση απέναντι στο προσφυγικό.

Πέρυσι μάλιστα έκλεισε τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας, υψώνοντας φράχτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα.

Ο Ορμπάν έκανε έκκληση το Σάββατο προς τους Ούγγρους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για «να στείλουν ένα μήνυμα στην Ε.Ε.».

Είναι καθήκον των πολιτών να βοηθήσουν την Κυβέρνηση να πολεμήσει τις αποφάσεις της ελίτ των Βρυξελλών. Η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή. Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια. Μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε Ευρωπαίο: να τους πούμε ότι αυτό επαφίεται σε εμάς, τους Ευρωπαίους πολίτες, να συνετίσουμε την Ε.Ε. με μια κοινή προσπάθεια ή να την αφήσουμε να κατακερματιστεί

Επικράτηση του «όχι» βλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Μπορεί η συμμετοχή στο δημοψήφισμα να αναμένεται να μην είναι μεγάλη, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 80% όσων θα ψηφίσουν, θα ταχθούν υπέρ του «όχι» στην μετεγκατάσταση.

Παρόλα αυτά, εάν η προσέλευση των πολιτών είναι κάτω από το 50%, τότε το δημοψήφισμα δεν θα είναι έγκυρο.

Οι κάλπες έχουν ανοίξει απ’ τις 07:00 και θα κλείσουν στις 20:00, ώρα Ελλάδας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται περί τις 21:00.

«Επικίνδυνο παιχνίδι το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία»

Τον προβληματισμό του για το ουγγρικό δημοψήφισμα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου:

Η Ουγγαρία δεν οφείλει να υποδεχθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ανακατανομής, παρά μόνο περίπου 2.000 πρόσφυγες. Το να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα πάνω σ’ αυτό είναι επικίνδυνο παιγνίδι

Photo: Reuters

The post Οι Ούγγροι στις κάλπες για το προσφυγικό- Επικράτηση του «όχι» βλέπουν οι δημοσκοπήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα