Τα βλέμματα στραμμένα στο δημοψήφισμα στην Ουγγαρία- Έκκληση Ορμπάν για προσέλευση στις κάλπες

21:00 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ουγγαρία, με τους πολίτες της χώρας να προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για το δημοψήφισμα αναφορικά με το προσφυγικό. Ο πρωθυπουργός Ορμπάν έκανε έκκληση για να σπεύσουν οι πολίτες να ψηφίσουν.

Όλα αυτά ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

δείχνουν ότι η προσέλευση στις κάλπες θα είναι μικρή.

Ο Βίκτορ Ορμπάν στο κάλεσμά του τόνισε: «Είναι καθήκον των πολιτών να βοηθήσουν την Κυβέρνηση να πολεμήσει τις αποφάσεις της ελίτ των Βρυξελλών. Η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή. Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια».

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο ο Ούγγρος Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως με το δημοψήφισμα «μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε Ευρωπαίο: να τους πούμε ότι αυτό επαφίεται σε εμάς, τους Ευρωπαίους πολίτες, να συνετίσουμε την Ε.Ε. με μια κοινή προσπάθεια ή να την αφήσουμε να κατακερματιστεί».

Σημειώνεται πως το δημοψήφισμα αφορά το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.

Την Κυριακή τόσο η αντιπολίτευση όσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις εναντίον του δημοψηφίσματος.

Ποια θα είναι η ερώτηση στο δημοψήφισμα;

Η Ουγγαρία ρωτά τους πολίτες για την αποδοχή ή μη της μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βικτόρ Ορμπάν, συγκεκριμένα θα ρωτήσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τους πολίτες:

«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μη-ουγγρικής καταγωγής πολιτών στην Ουγγαρία, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας;».

Photo: Reuters

The post Τα βλέμματα στραμμένα στο δημοψήφισμα στην Ουγγαρία- Έκκληση Ορμπάν για προσέλευση στις κάλπες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα