Οι κλιματιζόμενες αίθουσες της Αθήνας, «ανάσα δροσιάς» για τις ευπαθείς ομάδες

15:20 8/7/2019 - Πηγή: iPop

Λόγω του καύσωνα που θα επικρατεί στη χώρα μας μέχρι την Τετάρτη, ο δήμος θέτει σε λειτουργία κλιματιζόμενες αίθουσες της Αθήνας για τις ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες σε άτομα ευάλωτων ομάδων.

Οι αίθουσες που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ως σημεία δροσιάς, είναι οι Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, ‘Ανω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα τους μετεωρολόγους πολλές

περιοχές της χώρας θα δοκιμαστούν από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες.

Θερμότερη μέρα προβλέπεται η Τετάρτη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 42 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία.

Το νέο έντονο κύμα ζέστης, το οποίο κατά τόπους στα ηπειρωτικά και σε ορισμένα αστικά κέντρα θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας, θα διατηρηθεί μέχρι την Τετάρτη 10/07, ημέρα κατά την οποία αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα:

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τη σωµατική κόπωση και τις εργασίες στο ύπαιθρο τις θερµές ώρες της ηµέρας, να πίνουν δροσερό νερό ή φυσικούς χυµούς και να αποφεύγουν τα σακχαρούχα και ανθρακούχα ποτά. Θα πρέπει να τρώνε ελαφρά φαγητά χωρίς αλάτι και λίπος και να αποφεύγουν τα οινοπνευµατώδη ποτά. Επίσης, θα πρέπει να κάνουν δροσερά ντους.

Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται από την Πέμπτη 11/07.

Το άρθρο Οι κλιματιζόμενες αίθουσες της Αθήνας, «ανάσα δροσιάς» για τις ευπαθείς ομάδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα