Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για τη νηστεία!

19:05 14/4/2020 - Πηγή: iPop

Αν νηστεύεις δεν σημαίνει πως πρέπει δεν μπορείς να τρέφεσαι σωστά και υγιεινά. Όμως, ποιες είναι οι τροφές με πρωτεΐνη για τη νηστεία που μπορείς να καταναλώνεις; 

Λίγο πολύ όλοι όσοι νηστεύουν ξέρουν τι πρέπει να τρώνε. Ωστόσο, μερικοί καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες μη υγιεινά φαγητά και τρόφιμα που δεν κάνουν και τόσο καλό στην υγεία τους. Γι’ αυτό και όταν νηστεύεις δεν πρέπει να παραμελείς την υγεία και το σώμα σου. Πρέπει να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι, όπως και να τρως υγιεινά, ακολουθώντας μια ισορροπημένη

διατροφή.

Όμως, τροφές με πρωτεΐνη στη νηστεία μπορείς να καταναλώνεις; Φυσικά και μπορείς! Δεν περιέχουν μόνο τα γαλακτοκομικά και το κρέας πρωτεΐνη.

Οι καλύτερες τροφές με πρωτεΐνη για τη νηστείαΌσπρια

Τα όσπρια είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. Οι φακές και τα φασόλια μπορούν να προστεθούν σε πολλά γεύματα από το μεσημεριανό μέχρι και το βραδινό σε μια υγιεινή σαλάτα. Επίσης, μια καλή δόση πρωτεΐνης θα σου δώσει και η φάβα, που οι περισσότεροι αμελούν να τρώνε.

Ξηροί καρποί

Τα καρύδια είναι το κατάλληλο σνακ και είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα την ημέρα είναι ιδανική. Μπορείς φυσικά να τα εντάξεις και στα γεύματά σου, όπως στις σαλάτες.

Τρόφιμα ολικής αλέσεως

Ειδικά όταν δεν τρως κρέας, είναι καλό να καταναλώνεις τρόφιμα ολικής άλεσης, ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι και κινόα ολικής αλέσεως. Ειδικότερα, το κινόα μπορείς να το εντάξεις σε σαλάτες μαζί με άλλα λαχανικά και έτσι να έχεις το ιδανικό γεύμα. Μπορείς να δοκιμάσεις ακόμη και τη βρώμη ή τα δημητριακά ολικής άλεσης που θα σε γεμίσουν με άφθονη πρωτεΐνη και θα σου δημιουργήσουν το αίσθημα κορεσμού.

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι ανάλογα με τα κιλά σου; 

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι γεμάτα με πρωτεΐνη. Μπορεί μερικά από αυτά να μην τα συμπαθείς και τόσο αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει να τα καταναλώνεις, ειδικά αν νηστεύεις. Το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το σπανάκι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες που χρειάζεσαι.

Unsplash/ Louis Hansel @shotsoflouis

Μην ξεχνάς ότι επειδή νηστεύεις δεν σημαίνει πως δεν θα τρέφεσαι και σωστά, γι’ αυτό φρόντισε η διατροφή σου να είναι κάθε μέρα ισορροπημένη!

Διάβασε ακόμα:

Οι νηστίσιμοι συνδυασμοί στο φαγητό για να μην πεινάσεις

Photos: Pexels

Το άρθρο Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για τη νηστεία! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα